Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
Festa

Purim

Si el calendari jueu té un dia alegre, aquest és la festa de Purim, que commemora el miracle relatat en el llibre d’Ester, en què el poble jueu aconsegueix sobreviure en un intent de ser aniquilat sota el regnat del rei persa Asuer, que alguns historiadors associen amb Xerxes I, prop de l’any 450 aC. Tot i que és una celebració destacada del calendari hebreu, la festa té un caràcter més nacional que religiós i la seva condició de festa té un nivell inferior a la resta de festes sagrades del judaisme. Per aquesta raó, les gestions de negocis i el treball són permesos el dia de Purim.

La celebració comença el vespre del 11 de març, moment en què els jueus estan obligats a fer dejuni i pregar en record d’aquells jueus perses que es trobaven davant el conflicte que els podia haver conduït a l’extermini. A continuació, es llegeix la Meguilà o llibre d’Ester, però es duu a terme d’una forma especial: a gran velocitat i amb els oients fent soroll amb matraques –instrument de fusta que emet un soroll sec i repetit–, just en el moment de pronunciar-se el nom d’Aman, el conseller maligne del rei que es va proposar destruir el poble jueu. Quan acaba l’oració, es fa un gran banquet en què no falta vi i càntics –entre els quals destaca la pregària coneguda com Xoxanat Ia’akov. També s’acostuma a donar almoina als pobres i a disfressar els nens petits.

Sobre l'activitat

Més informació

Comunitat Jueva de Catalunya (ATID) | Tel. 93 348 27 05

Diversos municipis de Catalunya

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació