Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Pastura de vaques per evitar incendis

L’Obra Social de Caixa Catalunya incorpora la ramaderia extensiva a Montserrat per eliminar el sotabosc

L’Obra Social de Caixa Catalunya ha engegat el Projecte Guardabosc-Montserrat a l’espai natural de coll de Can Maçana, a la muntanya de Montserrat, que consisteix a deixar-hi pasturar les vaques per eliminar el sotabosc i crear així una barrera antiincendis.

El projecte pilot s’executarà durant tres anys (2010-2012) al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat i a tota la zona d’influència. Fins al 2009, a la zona de Marganell ja es va desenvolupar aquest tipus de pastura a deu finques amb una superfície total de 292 ha. El projecte presentat avui permetrà ampliar el territori fins a 600 ha més.

L’objectiu de la ramaderia extensiva és múltiple. Mitjançant l’aprofitament de l’alimentació dels animals es fa una gestió natural del paisatge, permet controlar de manera natural i econòmica l’excés de sotabosc i la càrrega de biomassa i, per tant, prevenir el risc d’incendis forestals, ajudar a revitalitzar la ramaderia de muntanya, promocionar l’ofici de pastor i contribuir al manteniment de races autòctones.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació