Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Alfés obre la ruta de la Guerra Civil

L’itinerari passa per l’antiga base republicana de l’aeròdrom del municipi del Segrià

Cada tercer diumenge de mes tindrà lloc una visita guiada a les restes de la Guerra Civil recuperades a l’aeròdrom. La ruta creada pels espais històrics de l’aeròdrom es divideix en sis punts: introducció (al costat de l’hangar); dipòsits d’aigua i de combustible; dos refugis de defensa antiaèria amb els seus sistemes de trinxeres, nius de metralladores i nombroses entrades i sortides; l’hangar (on es pot veure una avioneta de la Guerra Civil); la pista principal, i el polvorí o magatzem d’explosius i el moll de càrrega i descàrrega, de més de 150 m de llargada, construït en ziga-zaga per evitar els atacs enemics i fer-lo més defensable. Dins d’aquest búnquer hi ha rastres de rails, que servirien per transportar munició, i trams de filat elèctric, i, actualment, a la galeria principal s’exposa una part de la col·lecció fotogràfica del llegat Subirà.

El punt de trobada és l’hangar del mateix aeròdrom a les 11 del matí i el preu de l’entrada general és de 6 €. Qualsevol grup organitzat pot reservar una visita guiada trucant al telèfon municipal 973 13 60 05 o accedint a la pàgina web Alfes.cat. L’Ajuntament ha editat fulls informatius en català, castellà, anglès i francès, en què s’explica la ruta senyalitzada.

El nou espai de Memòria Democràtica s’ha recuperat gràcies a l’associació cultural La Daia, l’Ajuntament d’Alfés i Cat Patrimoni. L’aeròdrom militar d’Alfés es va començar a habilitar a partir de l’estiu de 1936, en advertir les autoritats de la Generalitat que calia un camp d’aviació que fes de pont entre Barcelona i Sariñena. L’aeròdrom, que s’anomenava Lleida-Alfés i també Lleida-Vinfaro, va ser la base principal de l’aviació republicana al front d’Aragó. Es va utilitzar durant un any; des d’aquí es van fer els bombardejos nocturns d’Osca i Saragossa, i va tenir un paper important especialment durant la batalla de Belchite, l’agost i el setembre de 1937.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació