descobrir.cat

El teu país com mai l'has vist

NOTICIA EXTESA: Columna esquerra
NOTICIA EXTESA: Columna esquerra
  • Comenta

A cop de rem per l'Ebre

El tram entre Miravet i Benifallet és un dels més tranquils i, a la vegada, un dels de més bellesa paisatgística

L'Ebre en caiac
Navegueu per l'Ebre en caiac

Durant molts anys, la navegació per l’Ebre s’havia limitat al transport de mercaderies. Però, a mitjan segle XX, la consolidació de la xarxa viària i dels desplaçaments per carretera va fer prescindible el trànsit per riu. Almenys des del punt de vista de transport de productes. Perquè, cap allà als anys noranta, es va impulsar un nou projecte de navegabilitat orientat exclusivament a l’oci i el turisme. Des de llavors, es poden recórrer els vuitanta-quatre quilòmetres de riu que hi ha entre la desembocadura i el nucli de Móra d’Ebre, ja sigui amb embarcació pròpia, de lloguer, a bord d’un petit creuer o, per als més aventurers, en piragua, caiac o amb barca motoritzada.

Navegar per les aigües de l’Ebre ens fa descobrir el paisatge que l’envolta des d’una nova i fabulosa perspectiva. Un dels trams de més bellesa paisatgística és el que transcorre entre Móra d’Ebre, Miravet -podrem veure el seu castell templer al capdamunt de la muntanya- i Benifallet. Durant el recorregut, es pot contemplar com les muntanyes de la serra de Cardó i la de Cavalls s’abraonen sobre la calma de les aigües del riu que transcorren plàcidament. En aquest punt, el bosc de ribera és frondós i salvatge. Des de Benifallet, el recorregut pot continuar passant per l’assut de Xerta, una resclosa d’origen àrab que travessa les aigües. Més avall, el riu creua la ciutat de Tortosa i s’obté una vista excepcional sobre els palaus medievals del nucli antic que encara conserva la façana fluvial. A poc a poc, l’aigua perd força i l’Ebre es va eixamplant, però la navegació continua.

Rutes guiades en piragua i canoa
Beniemocions, una empresa familiar amb seu a Benifallet, ofereix rutes guiades en piragua i canoa per un dels trams més tranquils i bells de l'Ebre. Mentre s'avança, els guies van explicant la història del territori (la del castell de Miravet; la del molí àrab, la dels camins de sirga que avançaven paral·lels al riu) i els trets més importants de la fauna i la flora del riu. Si encara us queden forces, podeu fer alguna de les altres activitats que ofereix l'empresa. Podeu passejar amb llagut; fer una ruta amb llanxa a motor; llogar alguna bicicleta i pedalar per la Via Verda, el Camí de l'Ebre GR-99 o pels camins de pagès que envolten el poble i les muntanyes del municipi del Baix Ebre; transitar en segway pels camins de muntanya que envolten la vila, o fer una excursió d'espeleologia per la Cova de Xafarroques (nivell baix) o la de Marigot, de pous més estrets. I si aneu amb nens, us recomanem un viatge a bord del llagut tradicional 'Lo Roget', que solca les aigües de l'Ebre entre Ascó i Miravet.

Per reposar forces, podeu anar a dormir a la casa rural Els Canterers, a Miravet, on el Kiko i la Jayne us acolliran com si estiguéssiu a casa vostra.

Comparteix
Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
NOTICIA EXTESA: Columna esquerra
NOTICIA EXTESA: Columna esquerra
Publicitat
Publicitat
Publicitat
Publicitat
Portada Descobrir 204

Febrer

Calçots a l'Alt Camp. Tot allò que et convé saber per gaudir de les millors calçotades

  • La vall de Boí més blancaUna excursió amb raquetes per Aigüestortes
  • Patrimoni recuperat7 tresors del turisme industrial català
  • Perles de la Vila JoiosaCales, xocolata i altres delícies per als sentits
Publicitat
Publicitat
Publicitat
Publicitat
Promociona un dels crustacis més cotitzats del mercat, capturat a les aigües de la Costa Daurada
La trobada se centra en el paper dels boscos en una economia verda, sostenible i equitativa
Descobreixen l’entorn natural de Collserola i els parcs urbans
Hi està treballant conjuntament amb l’illa de La Palma, però es preveu que s’hi adhereixin altres espais
PORTADA: Inferior
PORTADA: Inferior
Subscriu-t'hi
Subscriu-t'hi
Segueix-nos
Segueix-nos
Newsletter
Newsletter
PORTADA: Inferior
PORTADA: Inferior
© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona Amb la col·laboració de:
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació