Anuncia't al Descobrir

A cop de rem per l'Ebre

El tram entre Miravet i Benifallet és un dels més tranquils i, a la vegada, un dels de més bellesa paisatgística

Durant molts anys, la navegació per l’Ebre s’havia limitat al transport de mercaderies. Però, a mitjan segle XX, la consolidació de la xarxa viària i dels desplaçaments per carretera va fer prescindible el trànsit per riu. Almenys des del punt de vista de transport de productes. Perquè, cap allà als anys noranta, es va impulsar un nou projecte de navegabilitat orientat exclusivament a l’oci i el turisme. Des de llavors, es poden recórrer els vuitanta-quatre quilòmetres de riu que hi ha entre la desembocadura i el nucli de Móra d’Ebre, ja sigui amb embarcació pròpia, de lloguer, a bord d’un petit creuer o, per als més aventurers, en piragua, caiac o amb barca motoritzada.

Navegar per les aigües de l’Ebre ens fa descobrir el paisatge que l’envolta des d’una nova i fabulosa perspectiva. Un dels trams de més bellesa paisatgística és el que transcorre entre Móra d’Ebre, Miravet -podrem veure el seu castell templer al capdamunt de la muntanya- i Benifallet. Durant el recorregut, es pot contemplar com les muntanyes de la serra de Cardó i la de Cavalls s’abraonen sobre la calma de les aigües del riu que transcorren plàcidament. En aquest punt, el bosc de ribera és frondós i salvatge. Des de Benifallet, el recorregut pot continuar passant per l’assut de Xerta, una resclosa d’origen àrab que travessa les aigües. Més avall, el riu creua la ciutat de Tortosa i s’obté una vista excepcional sobre els palaus medievals del nucli antic que encara conserva la façana fluvial. A poc a poc, l’aigua perd força i l’Ebre es va eixamplant, però la navegació continua.

Rutes guiades en piragua i canoa
Beniemocions, una empresa familiar amb seu a Benifallet, ofereix rutes guiades en piragua i canoa per un dels trams més tranquils i bells de l'Ebre. Mentre s'avança, els guies van explicant la història del territori (la del castell de Miravet; la del molí àrab, la dels camins de sirga que avançaven paral·lels al riu) i els trets més importants de la fauna i la flora del riu. Si encara us queden forces, podeu fer alguna de les altres activitats que ofereix l'empresa. Podeu passejar amb llagut; fer una ruta amb llanxa a motor; llogar alguna bicicleta i pedalar per la Via Verda, el Camí de l'Ebre GR-99 o pels camins de pagès que envolten el poble i les muntanyes del municipi del Baix Ebre; transitar en segway pels camins de muntanya que envolten la vila, o fer una excursió d'espeleologia per la Cova de Xafarroques (nivell baix) o la de Marigot, de pous més estrets. I si aneu amb nens, us recomanem un viatge a bord del llagut tradicional 'Lo Roget', que solca les aigües de l'Ebre entre Ascó i Miravet.

Per reposar forces, podeu anar a dormir a la casa rural Els Canterers, a Miravet, on el Kiko i la Jayne us acolliran com si estiguéssiu a casa vostra.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Portada Descobrir 206

Abril

(text editar) Primavera als Ports. 4 passejades fotogràfiques per paisatges deliciosos

  • (text editar) Balenes a la vista!(text editar) Sortim a descobrir cetacis a les nostres costes
  • (text editar) El camí dels Pelegrins(text editar) Un ritual corprenedor de les Useres al Penyagolosa
  • (text editar) La vall del Llobregós(text editar) Masos, turons i vistes al cor de Catalunya
La fortificació gòtica més impressionant de Catalunya es defensava amb uns ginys sorprenents
La cartoixa d'Escaladei i Sant Pere de Rodes són les altres icones patrimonials que han superat la fase classificatòria del concurs del monument favorit
Toni Orensanz, periodista i escriptor, defensa aquest conjunt del Priorat com a monument favorit
L'actor Quim Masferrer defensa el gran castell gòtic del Montseny com a monument favorit
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació