Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

‘Lo Roget’ comença la temporada de navegació a l’Ebre

La Ribera d’Ebre ofereix més actius turístics vinculats al riu, com ara caiacs, llaguts, apartaments flotants i vaixells a motor

Des de fa uns dies, el llagut ‘Lo Roget’ salpa d’Ascó i navega per l’Ebre fins a Miravet, amb parada a Móra d’Ebre. És un dels nombrosos atractius turístics que ofereix la comarca de la Ribera d’Ebre durant la temporada de navegació al riu.

Navegar pel riu a la Ribera d’Ebre s’ha convertit en una activitat lúdica i turística de primer ordre que permet gaudir d’un paisatge fluvial excepcional, amb boscos de ribera exuberants que són l’hàbitat d’espècies com el bernat pescaire, el rossinyol, la cuereta blanca, la mallerenga, el martinet o l’abellerol.

Durant segles, la navegació fluvial s’ha utilitzat per al transport de mercaderies, però des dels anys noranta del segle passat s’impulsa la navegació orientada a l’oci i el turisme, amb una oferta ja consolidada de navegació amb caiacs, llaguts, vaixells residència i vaixells a motor.

D'Ascó a Miravet
El llagut ‘Lo Roget’ ha estat l’última iniciativa en afegir-se a l’oferta. Es va posar en marxa l’any passat a Ascó i ofereix la possibilitat de navegar pel riu en una embarcació tradicional, aquelles que fins fa unes dècades encara lliscaven per les aigües de l’Ebre amb mercaderies, abans que les carreteres i les autopistes els agafessin el relleu.

Si es vol un contacte més directe amb la natura, es pot optar pel caiac. Les rutes amb caiac es poden fer amb monitor o sense. Les excursions guiades són fàcils i assequibles per a totes les edats, i poden ser de mig dia o travesses de fins a cinc dies. N’ofereixen les empreses Rogles Aventura, a Flix, i Enblau, a Móra d’Ebre. Per als que ja coneixen el riu i tenen experiència en navegació, es poden llogar caiacs i embarcacions sense monitor. Ho fan Moraventur (977 40 11 46), a Móra la Nova, i Aiguadins, a Ginestar.

Apartaments flotants
Una de les ofertes més exclusives i singulars és la que ofereix Badia Tucana a l’embassament de Riba-roja d’Ebre: els vaixells residència. Són apartaments flotants equipats per gaudir durant un o més dies de la tranquil·litat de les aigües del pantà.

El riu també es recorre amb vaixells a motor, ja sigui en embarcació pròpia o de lloguer —a Móra d’Ebre en lloga l’empresa Riu Natura. Al llarg de la via navegable, els pobles de ribera disposen d’embarcadors.

Per als vaixells a motor i els llaguts, la temporada s’allarga fins al 3 de novembre. Els caiacs i els vaixells residència funcionen tot l’any.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació