Calçots a l'Alt Camp. Tot allò que et convé saber per gaudir de les millors calçotades
48 hores a la Vila Joiosa
Cales, xocolate i altres delícies
Una gastronomia imaginativa i unes platges gairebé verges són algunes de les sorpreses que ens esperen en aquesta vila marinera. Eva Terol (text), Nik Neves (il·lustració)
Reportatges
La Vall de Boí amb raquetes de neu
L'hivern plàcid del Pirineu es pot viure intensament caminant amb raquetes. En aquesta ocasió sortim del Planell d'Aigüestortes per arribar fins a l'estany de la Coma d'Amitges, descobrint tot al llarg de la jornada els paisatges majestuosos de la Vall de Boí. Josep Maria Rispa (text), Rafael López-Monné (fotografia)
Reportatges
El passat és aquí mateix
La marxa de turisme industrial de Catalunya agrupa una gran riquesa patrimonial escampada per tot el territori a fi de mostrar-la al gran públic. Us fem una selecció d'alguns dels seus millors equipaments. Emma Aixalà (text)
Dossier central / Presentació
El calçot com a emblema
De novembre a març, ens tornem bojos pels calçots, i busquem en el calendari una data per organitzar una sortida a l’Alt Camp per gaudir de la calçotada, un àpat que és tot un ritual. Ens ho explica l’escriptor i dramaturg Joan Cavallé. Joan Cavallé (text), Blauset (cartografia)
Dossier central / Reportatges
El dia a dia del calçot
Passen dos anys des del planter de la ceba fins que arriba al mercat Al camp, com a la vida, tot torna. Seguint aquesta premissa, els pagesos que es dediquen al cultiu del calçot destinen uns dos anys a la seva producció: des del planterfins que aquesta apreciada ceba dolça adquireix les dimensions adequades per arribar al mercat. Gemma Casalé (text), Ferran Aguilar (fotografia)
Dossier central / Reportatges
L'or de Valls
La Gran Festa de la Calçotada, un fenomen social i econòmic Qui porta Valls a l’ADN presumeix de les tres ‘C’: la del campanar de Sant Joan, el més alt de les esglésies parroquials catalanes; la dels castells i les colles Vella i Joves, i la dels calçots. La capital de l’Alt Camp ha sabut convertir les seves tradicions en cites obligades a les agendes del segle XXI. Quim P. Casadesús (text), Ferran Aguilar (fotografia)
Dossier central / Reportatges
El calçot al poder!
La calçotada tradicional es complementa amb noves propostes culinàries
Us expliquem com es fa la calçotada i quin és el punt òptim de cocció. Quina llenya és la millor i com s’han
de col·locar a la graella. Però també us donem pistes dels restaurants i dels cuiners que hi posen imaginació i ganes, i veuen en el calçot un ingredient ideal per maridar en els seus plats.
Ivan Rodon (text), Ferran Aguilar (fotografia)
Dossier central / Reportatges
Camins naturals
Quatre rutes a peu i amb bicicleta pels paisatges i la història de la comarca Us proposem rutes i passejades per descobrir l’Alt Camp, que ens donen una excusa per endinsar-nos en els paisatges, la vida rural i la història del territori abans de dinar: l’objectiu final és portar-nos a un celler, una agrobotiga o un restaurant on culminar la descoberta. La caminada ens obrirà la gana. Isaac Albesa (text), Ferran Aguilar (fotografia)
Ruta a peu
Fem una volta per l’Espluga, un torrent sorprenent
No podíem deixar de visitar un torrent amb balma, cinglera, ermita i fageda. Aquests paisatges de ribera del Moianès atresoren fins i tot els versos del poeta Màrius Torres. Una sortida que es mereix que li reservem un lloc en la nostra agenda. Jordi Avellaneda (text i fotografia)
Ruta amb bici
Un castell, una platja, una pedrera i un bosc
Sortim del castell d’Altafulla per descobrir una pedrera romana, el bosc de la Marquesa i la platja Llarga de Tarragona. És un plaer pedalar entre paratges verges i hivernals. Joan Carles Rueda (text i fotografia)
Ruta amb nens
Quin castell, quina vista!
El castell de Burriac és el símbol de Cabrera de Mar. La seva situació privilegiada el converteix en objectiu molt temptador per endinsar-nos amb els nens pels boscos del Parc de la Serralada Litoral, conèixer les parts que integren una fortificació i deixar que el Maresme desplegui els seus encants als nostres peus. Elena Cuesta (text i fotografia), Charuca (il·lustració)