Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2017

Vota i guanya més de 1.000 premis

Passa 'Un dia a la vida de Ramon Casas', a Món Sant Benet

Descobreix com vivia l'artista barceloní en el recinte que la família va adquirir el 1907

Com era la vida d’estiu d’un cèlebre artista català l’any 1924? Quines eren les modes en els hàbits i el mobiliari que s’havien imposat ara fa cent anys entre la burgesia catalana? Què oferia Sant Benet a una figura com Ramon Casas? Aquesta ruta per Món Sant Benet us permetrà convertir-vos en els privilegiats visitants de la casa d’estiueig de Ramon Casas el primer dia què hi arriba per a passar les seves vacances.

El recinte que rep l’artista ha estat plenament restaurat després que la seva família comprés la casa i el monestir el 1907 i li tornés la vida i la dignitat. El monestir és en aquests anys del Noucentisme un indret suggestiu: hi han portat mobles d’arreu, han aplegat una col·lecció d’arts decoratives imponent, i han convertit l’edifici en un espai romàntic, amb jardins plens d’aromes.

La visita ens obre les portes de les estances del sobreclaustre, de l’apartament del mateix Ramon Casas, dels salons, la cuina o el pati que va inspirar l’artista. Acompanyats de música, llum i imatges deixeu-vos dur per una experiència plena de suggestió i sensibilitat.

El premi és vàlid fins al 30 de setembre del 2017.

El monument favorit de Catalunya
Les revistes DESCOBRIR i SÀPIENS, amb el suport de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i el programa 'Estat de Gràcia' de Catalunya Ràdio, organitzen el concurs per escollir el monument favorit de Catalunya, de nou. Després de la primera edició del concurs, realitzada el 2016, el Turó de la Seu Vella es va proclamar campió a la gran final, superant Sant Climent de Taüll. Enguany, la celebració del nou concurs presenta encara més novetats.

En aquesta edició entre els dies 28 de febrer i 12 de març tothom que ho vulgui podrà proposar el monument que vol que entri a formar part del concurs. S’escolliran 20 monuments finalistes que passaran a la fase classificatòria.

La proposta del monument es pot fer a través de xarxes socials mitjançant l’etiqueta #JoProposo i el nom del monument escollit, o a través del formulari del web del monument favorit. Després d’aquestes dues setmanes, els tres monuments que hagin estat més proposats quedaran seleccionats automàticament per a la fase següent, i els altres 17 seran seleccionats per un comitè d’experts.

El funcionament
A partir del dia 14 de març, i fins al dia 21, ja es podrà votar a favor dels monuments seleccionats, i aquells 12 que obtinguin menys suports quedaran eliminats. Després, començaran els quarts de final, les semifinals i la gran final, que arribarà el dia 9 de maig. Aquell dia, coneixerem el monument favorit dels catalans 2017.

Per votar, a partir del 14 de març, només cal que et registris com a usuari del web del DESCOBRIR. Es pot fer un vot cada hora i totes les persones que participin entraran en el sorteig d’un centenar de premis cada setmana, entre els quals hi ha estades en hotels i allotjaments rurals, àpats en restaurants, lots de llibres o entrades gratuïtes als principals monuments.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Concurs finalitzat
Consulta el resultat de la final del Monument favorit de Catalunya en aquest enllaç
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació