Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2017

Vota i guanya més de 1.000 premis

Guanya una entrada conjunta als tres monestirs de la Ruta del Cister

Descobreix Santes Creus, Santa Maria de Vallbona de les Monges i Santa Maria de Poblet

Gaudeix de tots els monestirs de la Ruta del Cister amb un sol passi gràcies entrades conjuntes que sortegem cada setmana, a partir del 21 de març, i descobreix l’ànima de la Catalunya Nova i els exemples arquitectònics més espectaculars d’aquesta orde monàstica.

Santes Creus, Santa Maria de Vallbona de les Monges i Santa Maria de Poblet són tres conjunts monumentals excepcionals, tant per la seva bellesa arquitectònica com per l’essència espiritual que, encara avui, s’hi respira.

Amb les entrades conjuntes que sortegem, podràs accedir gratuïtament als tres monestirs reials per admirar, per exemple, els espectaculars vitralls i tombes reials enmig de la puresa i l’austeritat característica del Cister, al Reial Monestir de Santes Creus. I a Santa Maria de Vallbona encara és possible retrobar la serenor i la pau en aquesta comunitat religiosa femenina amb vuit-cents anys d’història. Mentre que Santa Maria de Poblet, un impressionant conjunt arquitectònic, declarat patrimoni mundial de la Unesco, alberga una important comunitat monàstica que manté viva l’espiritualitat de l’indret. Tres espais únics per retorbar l’espiritualitat i descobrir un ric patrimoni i cultural.

El monument favorit de Catalunya
Les revistes DESCOBRIR i SÀPIENS, amb el suport de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural i el programa 'Estat de Gràcia' de Catalunya Ràdio, organitzen el concurs per escollir el monument favorit de Catalunya, de nou. Després de la primera edició del concurs, realitzada el 2016, el Turó de la Seu Vella es va proclamar campió a la gran final, superant Sant Climent de Taüll. Enguany, la celebració del nou concurs presenta encara més novetats.

En aquesta edició entre els dies 28 de febrer i 12 de març tothom que ho vulgui podrà proposar el monument que vol que entri a formar part del concurs. S’escolliran 20 monuments finalistes que passaran a la fase classificatòria.

La proposta del monument es pot fer a través de xarxes socials mitjançant l’etiqueta #JoProposo i el nom del monument escollit, o a través del formulari del web del monument favorit. Després d’aquestes dues setmanes, els tres monuments que hagin estat més proposats quedaran seleccionats automàticament per a la fase següent, i els altres 17 seran seleccionats per un comitè d’experts.

El funcionament
A partir del dia 14 de març, i fins al dia 21, ja es podrà votar a favor dels monuments seleccionats, i aquells 12 que obtinguin menys suports quedaran eliminats. Després, començaran els quarts de final, les semifinals i la gran final, que arribarà el dia 9 de maig. Aquell dia, coneixerem el monument favorit dels catalans 2017.

Per votar, a partir del 14 de març, només cal que et registris com a usuari del web del DESCOBRIR. Es pot fer un vot cada hora i totes les persones que participin entraran en el sorteig de centenars de premis, entre els quals hi ha estades en hotels i allotjaments rurals, àpats en restaurants, lots de llibres o entrades gratuïtes als principals monuments.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Concurs finalitzat
Consulta el resultat de la final del Monument favorit de Catalunya en aquest enllaç
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació