Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2017

Vota i guanya més de 1.000 premis

Guanya un passi anual per visitar museus, monuments i jaciments de Catalunya

L'acreditació permet accedir a més de 30 equipaments culturals del país

A totes les comarques catalanes hi ha un museu, jaciment o monument que podràs visitar de franc amb els passis anuals que sortegem cada setmana, a partir del 21 de març.

Els passis, per a dues persones, són una oportunitat única de recórrer Catalunya i conèixer més de 30 equipaments culturals, amb els quals fareu un recorregut per la història de Catalunya, des del paleolític fins a l’època moderna passant per la cultura grega, la romana i l’Edat Mitjana.

L'entrada permetrà visitar el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (Terrassa), el Museu d’Arqueologia de Catalunya, a Barcelona, la vil·la romana dels Munts (Altafulla), la canònica de Santa Maria de Vilabertran (Alt Empordà) o el monestir de Sant Pere de Rodes, entre d'altres.

El concurs més ‘monumental’
Entre el 28 de febrer i el 9 de maig, les revistes DESCOBRIR i SÀPIENS organitzen el concurs del monument favorit de Catalunya 2017, amb el suport de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural i el programa 'Estat de Gràcia' de Catalunya Ràdio. En aquesta segona edició la gran novetat és la crida popular.

Entre el 28 de febrer i el 12 de març, tothom que ho vulgui pot proposar el monument que voldria que participés en el concurs d’enguany. A través de les xarxes social, mitjançant l’etiqueta #JoProposo i indicant el nom del monument, o a través del formulari del web del monument favorit.

De totes les propostes, només 20 monuments podran passar a la fase classificatòria. Els tres monuments més proposats hi accediran automàticament, i els 17 restants seran escollits per una comissió d’experts, que en valoraran la rellevància històrica i artística.

Les fases del concurs
Del 14 al 21 de març es podrà votar per qualsevol dels 20 monuments seleccionats, però els 12 que tinguin menys suports quedaran eliminats. Entre el 21 de març i el 18 d’abril se celebraran els quarts de final en què el primer classificat es batrà en duel amb el vuité, el segon amb el setè i així successivament.

Després, el quatre monuments guanyadors passaran a les semifinals, que es disputaran entre el 18 d’abril i 2 de maig. I, finalment, els dos vencedors participaran en la gran final que s’allargarà fins al 9 de maig.

A partir del 14 de març, pots fer un vot cada hora, després de registrar-te com a usuari del web de DESCOBRIR. En fer-ho, entraràs al sorteig de més de cent premis setmanals!

El seguiment
Al mateix web del monument favorit es pot seguir l’evolució del concurs, però també trobaràs l’última hora de les votacions a Twitter, amb l’etiqueta #MonumentCat. I cada dimarts, al programa 'Estat de Gràcia' de Catalunya Ràdio, farem un seguiment del concurs, amb més informació sobre els monuments i les reaccions dels participants.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Concurs finalitzat
Consulta el resultat de la final del Monument favorit de Catalunya en aquest enllaç
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació