Anuncia't al Descobrir

El Pedraforca, el Canigó i la serra de Tramuntana són Muntanyes Emblemàtiques

Rebran un ajut europeu per gestionar l’entorn i el turisme

El Pedraforca, el Canigó i la serra de Tramuntana han estat seleccionats per formar part del programa europeu EMbleMatiC (Muntanyes Emblemàtiques del Mediterrani), i rebran 320.000 cada una durant els tres propers anys per fomentar el turisme sostenible, gestionar l’entorn i afavorir la biodiversitat.

Les altres muntanyes europees seleccionades són: la Sainte-Victoire, a França; l’Etna i el Gran Sasso, a Itàlia; els monts Olimp i Ida, a Grècia, i un cim d’Albània.

L’Agència de Desenvolupament del Berguedà (ADBerguedà) serà l’encarregada, en el cas del Pedraforca, de gestionar els diners i atribuir-los a les accions que garanteixin l’ús turístic sostenible de la muntanya i a evitar-ne la massificació. La idea és, per exemple, tirar endavant productes ecoturístics com ara rutes al voltant del Pedraforca, itineraris gastronòmics pels pobles del voltant o rutes botàniques o geològiques.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació