Anuncia't al Descobrir

Propostes de Cap d’Any

Un grapat d’idees per donar la benvinguda al 2017 d’una manera especial

Existeixen moltes maneres d’acomiadar l’any: a la neu, a la ciutat, fent esport, anant a veure un espectacle o contemplant els primers raigs de sol. Si encara no sabeu com celebrareu l’última nit de l’any, llegiu les nostres propostes, aptes per fer amb la parella, la família o amics. Bones festes i feliç 2017 a tothom.

Cap d'Any als teatres de Barcelona

Alguns teatres barcelonins s’han convertit en un clàssic de la nit de Cap d’Any. Explicava Joan Pera que ell sempre havia fet les campanades en escena o entre bastidors. Si us hi voleu sumar, aquests són els espectacles que no fan festa l’última nit de l’any. Això sí, tingueu en compte que cap a la mitjanit la funció s’aturarà per donar la benvinguda al primer dia del 2017.

‘Priscilla. Reina del desierto’, el musical
Aquest musical narra les divertides aventures de tres artistes ‘drag’ que creuen el desert australià amb un autocar anomenat Priscilla per representar el seu atrevit espectacle. Basat en la pel·lícula de Stephan Elliott, guanyadora d’un Oscar, el musical és un recorregut per les cançons disco més ballades de tota la història, entres les quals hi ha temes de Tina Turner, Madonna, Gloria Gaynor o The Pet Shop Boys. Un espectacle energètic, ple de colors i amb una gran escenografia que es convertirà en una de les millors maneres d’acomiadar l’any.
Teatre Tívoli. Tel. 93 412 20 63. Hora: 22 h. Preu: entre 50 i 93 €.

‘Scaramouche’, de Dagoll Dagom

Basat en la novel·la de Rafael Sabatini, ‘Scaramouche’ és la nova producció de Dagoll Dagom, una comèdia musical apta per a tots els públics. Es tracta d’una obra clàssica ambientada en la França del 1789, una època de penúries, revolta i canvis, en què el poble està cada vegada més molest amb els privilegis de l’aristocràcia. Sota la direcció de Joan Lluís Bozzo i la música d’Albert Guinovart, el nou projecte explica la història de dos germans bessons separats des de la infantesa als quals la vida acaba unint d’una manera sorprenent i inesperada.
Teatre Victòria. Tel. 93 324 97 42 / Hora: 20.45 h. Preu: entre 42 i 59 €.

Un Cap d’Any amb el Mag Lari
Si teniu mainada –no cal dir que aquí excloem els bebès– i esteu pensant a passar el Cap d’Any al teatre, aquesta és la vostra funció. Amb 25 anys d’experiència i actuacions arreu del món, el Mag Lari s’apunta a la tradició de passar l’última nit de l’any a l’escenari. Trucs, il·lusió, màgia, riures i “ooohs” de sorpresa assegurats als quals heu d’afegir el cava (només per als adults), el raïm i el cotilló, que estan inclosos en el preu de l’entrada.
Teatre Condal. Tel. 93 442 31 32 / Hora: 22.30 h. Preu: 45 €.

‘Gente bien’, el musical

Amb ‘Gente bien’, La Cubana s’ha aventurat per primera vegada en el món del musical (una “opereta molt divertida”, en diuen ells). A partir d’un sainet de Santiago Rusiñol, la companyia realitza un viatge en el temps per descobrir que la necessitat d’aparentar no entén d’èpoques i és, més aviat, immortal. Aquest divertit i esbojarrat musical és l’opció perfecta per acomiadar l’any amb bon humor.
Teatre Coliseum. Tel. 932 15 95 70 / Hora: 21.30 h. Preu: a partir de 55 €.

‘Sota teràpia’
Una altra manera divertida i entretinguda de passar la revetlla de Cap d’any és veient ‘Sota teràpia’, una comèdia dirigida per l’argentí Daniel Veronese. Tracta de tres parelles que són convidades a participar en una sessió de teràpia psicològica en la qual els personatges acabaran mostrant, de mica en mica, els seus problemes interiors i les veritats més amagades.
Teatre Borràs. Tel. 932 15 95 70. Hora: 21.45 h. Preu: entre 36 i 41 €.

‘Sugar. Ningú no és perfecte’

‘Sugar’ és un musical de Broadway que es va estrenar el 1972 al Majestic Theatre de Nova York i que està basat en la pel·lícula ‘Some Like It Hot’, la icònica ‘Con faldas y a lo loco’, amb què ens van fer riure Marilyn Monroe, Tony Curtis i Jack Lemmon. Ara ha arribat als escenaris de l’Eixample Teatre la versió en català, dirigida per Pau Poz i amb un desplegament de 15 actors i cinc músics. Una bona oportunitat per veure aquesta comèdia ambientada en el Chicago de 1929, en plena època de la màfia i de la llei seca nord-americana. Al finalitzar la funció es repartirà un cotilló i cava per fer les campanades i passada la mitjanit, els actors i músics de la companyia realitzaran un concert amb moltes sorpreses, on el públic podrà participar i ballar.
Eixample Teatre. Tel. 936 81 61 32. Hora: 21.30 h. Preu: 35 €.
Priscilla, el musical 'Priscilla, el musical' no s'atura per Cap d'Any

Els primers raigs de sol del 2017 al cap de Creus

Si vols veure els primers raigs de sol del 2017, un dels llocs més privilegiats és el cap de Creus, el punt geogràfic situat més a l’est de la península Ibèrica i, per tant, el primer lloc del Principat on desperta l’alba. En concret, al far del cap de Creus, a Cadaqués, s’hi celebra l’Aplec del Sol Ixent (7 h), en què començareu el primer dia de l’any amb una ballada de sardanes i una xocolatada.

Però Cadaqués no és l’únic lloc on podeu veure els primers raigs de sol de l’any: els veïns de l’Escala celebren l’arribada de l’any a la punta Montgó, i, a Palafrugell, al far de Sant Sebastià. Pots unir-te a qualsevol d’aquests aplecs per donar la benvinguda al nou any i gaudir dels impressionants paisatges de l’Empordà.

Més informació

Ajuntament de Cadaqués
Ajuntament de l'Escala
Ajuntament de Palafrugell
Sortida del sol Sortida del sol des de la costaThinkstock

Primera ballada de sardanes de l'any

A Ceret, a la comarca del Vallespir, és tradició donar la benvinguda a l’any nou amb una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Principal del Rosselló. És una bona oportunitat per entrar en el nou any descobrint bells indrets dels Països Catalans, com aquesta comarca regada pel riu Tec.

Altres municipis també celebren l’arribada de l’any ballant sardanes de bon matí. Els veïns de Mataró ho fan al passeig Marítim, on recuperaran forces amb una xocolata calenta. Al Mur de Begues, al Baix Llobregat, i a l’ermita de Sant Salvador d’Alfés, al Segrià, també hi haurà aplecs per donar la benvinguda al 2017 tot gaudint d’aquesta dansa tan popular de la cultura catalana.

Més informació

Oficina de Turisme de Ceret
Ajuntament de Mataró
Ajuntament de Begues
Ajuntament d'Alfés
Sardanes Ballada de sardanesInfotur

Neu i muntanya

Grandvalira i aventura
Esquiar no és l’única cosa que es pot fer a Grandvalira; l’estació ofereix forfets de diferents activitats per a tots els gustos i per a totes les butxaques. El paquet més bàsic inclou diverses activitats d’una hora de durada que es reparteixen entre les 10 i les 17 h. S’hi pot practicar esquí de fons, ‘snowtubbing’, tir amb arc, construir iglús, anar amb moto de neu, fer rutes amb raquetes de neu i passejos amb trineus tirats per gossos (múixing). Si no en tens prou amb un dia, Grandvalira també ofereix opcions de forfet i allotjament. Els preus els pots consultar al seu web.
Grandvalira. Tel. +376 89 18 00. Preu: des de 30 € per persona.

Excursions amb raquetes i amb esquís a les muntanyes del Capcir

El grup excursionista Natura i Aventura organitza un Cap d’Any a les muntanyes del Capcir. Es tracta d’una escapada de tres dies en què es podran descobrir els impressionants paisatges nevats d’aquest indret amb itineraris amb raquetes que es faran amb un guia especialitzat pels estanys de la Pera. Es dormirà al refugi dels Estanys de la Pera i, la nit de Cap d’Any, es gaudirà d’un sopar especial en què es menjarà el raïm sota les estrelles.

A més, Natura i Aventura també ha organitzat una activitat per als apassionats de l’esquí de muntanya. Es tracta d’una sortida de tres dies per la zona de les Agulles d’Amitges, al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. L’escapada inclou l’ascensió guiada per un tècnic als pics de Saboredo, Bassiero i el Portarró, on s’acomiadarà el 2016 amb un bon sopar de Cap d’Any.
Natura i Aventura. Tel. +376 34 95 42. Preu: 245 € (excursió amb raquetes) i 265 € (esquí de muntanya).

Natura i ciència a les Valls d’Àneu

Per a grans i petits que vulguin passar un Cap d’Any divertit i ple de sorpreses, MónNatura Pirineus organitza una estada de 6 dies i 5 nits (del 27 de desembre a l’1 de gener) per gaudir dels últims dies de l’any en plena natura. Situat a les planes de Son, a la comarca del Pallars Sobirà, MónNatura Pirineus és un indret privilegiat per conèixer i gaudir de forma sostenible la vida de l’alta muntanya, els animals, la neu i l’astronomia. Hi ha previstos recorreguts i excursions per conèixer la zona, visites al Centre de Fauna i el Planetari, i tallers i experiments de tota mena. Tot això es completa amb una baixada de torxes l’últim dia de l’any i un sopar de Cap d’Any ple de sorpreses.
MónNatura Pirineus. Preu: 380 €. Sopar Cap d’Any: 50 € el menú d'adult i 20 € el menú infantil.
Neu Una de les millors maneres de passar del Cap d'Any, és gaudir de la neuThinkstock

Primera banyada de l'any

Si no tens por del fred, una bona manera d’estrenar el nou any és fent la primera capbussada a les platges catalanes. Ja és tradició que el Club Natació Atlètic-Barceloneta organitzi una trobada l’1 de gener a la platja de Sant Sebastià (12 h) per llançar-se a l’aigua de forma multitudinària. Aquest 2017 se’n celebra la 19a edició i, com cada any, la inscripció és gratuïta i se servirà brou calent perquè els participants entrin en calor després del gèlid bany. Malauradament, a causa de les obres de remodelació a les instal·lacions del Club Natació Atlètic-Barceloneta, aquest any els vestidors romandran tancats i només els socis podran accedir, de manera excepcional, als serveis de dutxes i guarda-roba.

Altres ciutats costaneres com Mataró o Sant Feliu de Guíxols també se sumen a la tradició de fer el primer bany matutí. Una activitat apta per als més atrevits.
Primera banyada de l'any El primer bany de l'anyClub Natació Atlètic-Barceloneta

Concerts de Cap d'Any

Arriba al Palau de la Música de Barcelona la gira més famosa d’Europa amb el concert d’Any Nou de la Strauss Festival Orchestra. El concert està inspirat en la tradicional cita musical que cada any se celebra a Viena i consisteix en una atractiva selecció dels millors valsos, polques i marxes del compositor austríac Johann Strauss. El preu de l’entrada oscil·la entre els 27 i els 54 €, depenent de la localitat escollida, però us heu d’afanyar a comprar-les, ja que normalment s’esgoten de seguida.

Manresa, Tossa de Mar o Puigcerdà són algunes de les ciutats que també tenen el seu concert de Cap d'Any.
Concert Comença l'any amb elegància amb un concert de música clàssicaThinkstock

Les últimes curses de l'any

Les curses de Sant Silvestre són tradició a molts pobles de Catalunya. La més famosa és la de Sant Cugat, que compta amb un divertit circuit de 10 km, homologat per la Federació Catalana d’Atletisme, que passa pels llocs més emblemàtics del municipi. També coneguda com la Sant Silvestre Barcelonesa, l’última cursa de l’any d’aquesta ciutat del Vallès Occidental començarà a les 17.30 h i tindrà diferents premis per repartir.

A Mataró també se celebra una cursa l’últim dia de l’any, però es tracta d’un itinerari nocturn i de muntanya amb un recorregut de 6 o de 12 km pels corriols de Mataró i Argentona. S’anomena
Sant Silvestre Night Trail i començarà a les 18 h al Parc Forestal de Mataró.

Finalment, la Cursa dels Nassos de Barcelona és la més multitudinària de les Sant Silvestres catalanes, ja que s’arriben a superar els 10.000 participants. Enguany es donarà el tret de sortida al carrer Selva de Mar, a les 17.30 h, i hi haurà espectacles d’il·luminació làser i altres activitats d’animació, com un concurs de disfresses o un altre de dibuix.
Cursa dels Nassos Cursa dels Nassos

Les campanades de Cap d'Any al carrer

A Barcelona, el compte enrere per a les 12 de la nit se celebra a l’avinguda Maria Cristina, on tenen lloc les ‘Campanades de Cap d'Any’, una festa que combina la pirotècnica, la llum, la música i l’aigua a la Font Màgica de Montjuïc.

Una altra ciutat catalana que dóna la benvinguda al nou any al carrer és Cervera. A la capital de la Segarra, els campaners de l’església tocaran les campanades a la plaça Major, on hi haurà raïm i cava per a tots els assistents.
Font Montjuïc Espectacle de llum i aigua a la Font Màgica de MontjuïcInfotur

Descens sobre la neu i baixada de torxes

A Baqueira Beret, a Boí Taüll i a Grandvalira és tradició acomiadar l’any omplint de llum els paratges nevats amb la tradicional baixada de torxes que se celebra el 31 de desembre. A més, a Baqueira Beret després de la baixada es podrà prendre un Vi Cau, un vi calent amb canyella típic de la zona, i rebre el 2017 amb concerts i focs artificials.

Els menuts també tindran l’oportunitat de celebrar l’entrada del 2017 amb el 67è Descens Infantil, una cursa que cada edició reuneix uns 200 infants que demostren la seva tècnica sobre els esquís. L’acte se celebra l’1 de gener a La Molina a les 10 h.

Més informació
Baqueira Beret
Grandvalira
Boí Taüll Resort
La Molina
Baixada de torxes a La Molina Baixada de torxes a La MolinaÀlex Font

Cap d'Any a una casa rural

Si voleu començar l’any amb tranquil·litat i en plena naturalesa, la millor opció és passar la nit a una de les nombroses cases rurals que hi ha repartides pel territori. Als Pirineus, a la Costa Brava, al País Valencià, a la Costa de Barcelona, a les Terres de l’Ebre, a la Costa Daurada, a les illes Balears, a les Terres de Lleida o a la Catalunya Central. Tots aquests indrets estan representants en l’especial Cases rurals per Cap d'Any, en què hem recollit més de 200 cases rurals dels Països Catalans on podreu passar una de les nits més especials de l’any.
Cal Miramunt Cal Miramunt, a Torà (la Segarra)Jordi Bas
Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació