Actualitat 2019

Pep Sala: “El monestir de Sant Pere de Casserres me’l sento molt meu”

Adverteix que li costa decidir-se per un sol monument, però el cantant es decanta per una icona de la seva comarca, Osona

13 de de març de 2019
Pep Sala
Pep Sala pepsala.cat

El cantant i compositor Pep Sala es decanta per un monument de la seva comarca, Osona. Tot i que adverteix que ha estat difícil escollir un sol monument, afirma: “He decidit inclinar-me per Sant Pere de Casserres per moltíssimes raons. Primer de tot, és un espai que me’l sento molt meu, és a la meva terra, en un meandre envoltat per les aigües del pantà de Sau, i a més he tingut la sort de viure’l moltes vegades i de moltes formes diferents”.

De fet, recorda que “de jovenet hi vaig estar, abans que fos restaurat, amb el meu admirat mestre i amic Antoni Pladevall —una de les persones que més coneix el monestir—. Després, durant molts anys i fins ara, l’he visitat moltes vegades, fent d’amfitrió i ensenyant-lo a amics i familiars vinguts de fora, ja que és un dels llocs imprescindibles de la meva comarca.” I la seva vinculació amb el monument va més enllà: “He tingut la immensa sort de fer-hi un concert. Va ser una nit molt especial”.

Una passió: la música
La faceta més coneguda de Pep Sala és la de cantant, ja sigui en solitari, amb la Banda del Bar, o com a integrant del grup Sau. Però, a més a més, també és compositor i productor, i és colletrista de totes les cançons que podem escoltar en els seus 26 discos.

Actualment es troba de gira amb Sau30, un projecte que ha retornat als escenaris a tot l’equip que formava part de Sau, 20 anys després de la seva desaparició i de la mort del seu vocalista, Carles Sabater. 



El monestir benedictí de Sant Pere de Caserres, a les Masies de Roda
El monestir benedictí de Sant Pere de Casserres, a les Masies de Roda


Escollir 'El monument favorit dels catalans'
La revista SÀPIENS, l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i Catalunya Ràdio organitzen la quarta edició del concurs que des del 2016 escull el monument favorit de Catalunya.

En el concurs, 12 monuments aspiren a 'El monument favorit dels catalans'. Deu són triats per un jurat i els altres dos són escollits per proposta popular, en una primera fase en què qualsevol usuari pot proposar un monument. Després d'aquesta primera setmana, comencen les votacions: en la primera (del 20 al 27 de març), s'enfronten els 12 monuments finalistes, dels quals només quatre es classifiquen per a les semifinals. En la primera semifinal s'enfrontaran el primer i el quart, i, en la segona, el segon i el tercer. Els guanyadors de cada semifinal es batran en la gran final, que serà del 10 al 17 d'abril. Aquell dia sabrem quin és 'El monument favorit dels catalans' 2019!

Com es vota?
Per votar i optar als premis, us heu de registrar al web. Podeu emetre un vot cada hora, sempre a sapiens.cat/monumentfavorit. Com sempre, us anirem informant a xarxes, especialment al Twitter, amb l'etiqueta #monumentCat.

La gran novetat del 2019: el bonus Popap
Aquest 2019, 'El monument favorit dels catalans' té una gran novetat. I és que als resultats finals de cada fase s'hi afegirà una quantitat de vots extra (el "bonus Popap"), els recollits en una enquesta que es farà a l'Instagram del programa 'Popap', de Catalunya Ràdio. Un dia abans de la fi de cada enfrontament, s'obrirà una enquesta al programa conduït per Mariola Dinarès en què es batran els monuments que s'enfronten en les semifinals i en la final. L’enquesta es vehicularà a l’Instagram del programa, mitjançant l’Instagram Stories; començarà a les 13.30 h del dia anterior de la fi de la fase en concret i acabarà 24 hores després (a les 13.30 h del dia en què es tanca la fase). El guanyador de l'enquesta rebrà un bonus Popap: 2.000 vots extra que s'afegiran al resultat obtingut al web del concurs. En el cas de la final, aquest bonus serà de 3.000 vots. Consulteu les bases del concurs per saber-ne tots els detalls.

Comentaris