Anuncia't al Descobrir

El Masnou organitza visites guiades gratuïtes a les mines d’aigua

L’activitat es fa el segon diumenge de cada mes i recorre un tram de la xarxa subterrània

El Museu Municipal de Nàutica del Masnou organitza el segon diumenge de cada mes una visita guiada gratuïta a les mines d’aigua d’aquest municipi, una xarxa complexa de 27 km de galeries subterrànies que servien per abastar d’aigua la població local.

La visita dura una hora i explica l’origen de les mines, com es van construir i qui en són els propietaris. Després, es baixa al tram de mines que està condicionat per a la visita, uns 40 metres, i, finalment, es visita un safareig particular (si la disponibilitat dels propietaris ho permet).

En concret, el tram de 43,50 m de galeria que es pot visitar forma part de les mines Cresta i Malet, i es va adequar l’any 1999 gràcies a la col·laboració de l’Associació d’Amics de la Mina Malet, la Comunitat de Propietaris de la Mina Cresta i el suport de l’Ajuntament del Masnou.

Són del segle XVIII
Les galeries es van començar a excavar al Masnou a partir del segle XVIII per captar i recollir l’aigua que es filtrava en el subsòl, i canalitzar-la fins als dipòsits i els safareigs de les cases. Amb aquest sistema d’abastament es va suplir la manca de recursos d’aigua continus que hi ha al territori. El resultat va ser una xarxa de 28 galeries que recorren 27 km pel subsòl de la vila maresmenca.

Per gaudir de la visita gratuïta, cal inscriure-s’hi prèviament a través d’aquest formulari o posant-se en contacte amb el Museu Municipal de Nàutica del Masnou (93 557 18 30 | museu.nautica@elmasnou.cat) o amb l’Oficina de Turisme del Masnou (93 557 18 34 | turisme@elmasnou.cat). Com que l’aforament és limitat, les places s’exhaureixen amb molta antelació.

En aquests mateixos contactes, es pot reservar la visita per a grups de màxim 25 persones qualsevol altre dia del mes, a un preu de 46 € per grup.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació