Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2017

Vota i guanya més de 1.000 premis

El món de les bombolles daurades al Centre d’Interpretació del Cava

Aconsegueix una entrada doble per visitar l'equipament de Sant Sadurní d'Anoia

El CIC Fassina Centre d’Interpretació del Cava de Sant Sadurní d’Anoia ofereix 1.200 metres quadrats de recorregut pel món del cava, des dels orígens, la història i el procés d’elaboració, fins a la seva cultura, l’art de viure i l’esperit de celebració. 

El centre es troba en una destil·leria d’esperit de vi de l’any 1814, i ofereix un gran ventall d’activitats per gaudir del cava, també en família. La visita permet conèixer tot l’espai, participar en un joc de realitat augmentada que mostra el cicle vital de la fil·loxera, descobrir el món del cava a través d’un audiovisual en 3D i, finalment, gaudir d’un tast.

Per gentilesa de la XATIC i el Centre d'Interpretació del Cava, el guanyador podrà gaudir d’1 entrada doble a l'equipament, que inclou els espais de la porxada, la nau principal, el celler i la cava de l’antiga Fassina de Can Guineu.

El Centre d'Interpretació del Cava pertany a la XATIC, l'associació que uneix l'oferta de turisme industrial de Catalunya. Agrupa 26 municipis amb equipaments que permeten conèixer a fons la revolució industrial del nostre país, reb més d'1 milió de visites anualment, suma més de 5.000 socis al Club XATIC i organitza cada any més de 2.000 activitats.

El concurs més ‘monumental’
Entre el 28 de febrer i el 9 de maig, les revistes DESCOBRIR i SÀPIENS organitzen el concurs del monument favorit de Catalunya 2017, amb el suport de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura. En aquesta segona edició la gran novetat és la crida popular.

Entre el 28 de febrer i el 12 de març, tothom que ho vulgui pot proposar el monument que voldria que participés en el concurs d’enguany. A través de les xarxes social, mitjançant l’etiqueta #JoProposo i indicant el nom del monument, o a través del formulari del web del monument favorit.

De totes les propostes, només 20 monuments podran passar a la fase classificatòria. Els tres monuments més proposats hi accediran automàticament, i els 17 restants seran escollits per una comissió d’experts, que en valoraran la rellevància històrica i artística.

Les fases del concurs
Del 14 al 21 de març es podrà votar per qualsevol dels 20 monuments seleccionats, però els 12 que tinguin menys suports quedaran eliminats. Entre el 21 de març i el 18 d’abril se celebraran els quarts de final en què el primer classificat es batrà en duel amb el vuité, el segon amb el setè i així successivament.

Després, el quatre monuments guanyadors passaran a les semifinals, que es disputaran entre el 18 d’abril i 2 de maig. I, finalment, els dos vencedors participaran en la gran final que s’allargarà fins al 9 de maig.

A partir del 14 de març, pots fer un vot cada hora, després de registrar-te com a usuari del web de DESCOBRIR. En fer-ho, entraràs en el sorteig d'un miler de premis!

El seguiment
Al mateix web del monument favorit es pot seguir l’evolució del concurs, però també trobaràs l’última hora de les votacions a Twitter, amb l’etiqueta #MonumentCat. I cada dimarts, a Catalunya Ràdio, al programa 'Estat de Gràcia', farem un seguiment del concurs amb més informació sobre els propis monuments i escoltant les reaccions de tots els participants.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Concurs finalitzat
Consulta el resultat de la final del Monument favorit de Catalunya en aquest enllaç
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació