Anuncia't al Descobrir

El Recinte Modernista de Sant Pau estrena un nou espai expositiu

Ubicat al pavelló de Sant Salvador, ret homenatge a Domènech i Montaner

El Recinte Modernista de Sant Pau estrena un nou espai expositiu que repassa la trajectòria històrica de la institució i ret homenatge a la figura de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner. El nou espai es troba al pavelló de Sant Salvador, l’últim edifici del conjunt arquitectònic que s’ha rehabilitat.
 
Des dels túnels

La visita comença per la planta semisoterrada, a la qual s’accedeix des dels túnels. Una primera projecció sobre una pantalla panoràmica situa el visitant en els continguts expositius que anirà trobant a l’edifici: la importància de l’Hospital dins la història de la medicina a Barcelona; el llegat del banquer Pau Gil i la contribució de la societat civil catalana a l’Hospital, i la creativitat de Lluís Domènech i Montaner al servei del nou Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.
 
Gràcies a diverses vitrines amb material mèdic i històric, plafons informatius, maquetes i pantalles interactives, es presenta una part de la rica col·lecció patrimonial conservada que ajuda a comprendre la importància històrica de Sant Pau.
 
Recreació d’un drac
La planta superior aprofundeix de manera singular en la figura i l’obra de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner mitjançant una instal·lació d’autor. Es tracta d’una recreació contemporània d’un drac, un motiu característic de la iconografia catalana al llarg del temps i que va ser revisada i tractada pels modernistes. Aquesta instal·lació, combinada amb diversos recursos audiovisuals, permet anar més enllà i recull tres aspectes troncals del perfil polièdric de Domènech i Montaner: l’erudit, l’arquitecte i l’ideòleg.
 
Una rehabilitació exemplar
Com ha passat amb la restauració d’altres pavellons del Recinte Modernista, el de Sant Salvador no només ha recuperat el seu valor artístic i patrimonial, sinó que també s’ha dotat d’avançades mesures d’eficiència i sostenibilitat energètica.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació