Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2017

Vota i guanya més de 1.000 premis

Descobreix els secrets del delta de l'Ebre amb 'La visita dels menuts'

Aquesta activitat familiar recorre els espais de MónNatura Delta, de la Fundació Catalunya-la Pedrera

Amb la 'Visita dels menuts' pels espais de MónNatura Delta, els petits de la casa descobriran la riquesa de l’entorn, coneixeran la història del pirata Xeic Tu Xic Mano, a les salines, i aprendran a reconèixer les aus més importants del delta de l’Ebre, com ara els flamencs. A més a més, realitzaran activitats tradicionals de la zona com tirar el rall o navegar amb pontona.

Una visita pensada per als més petits de la casa que podrà gaudir tota la família, capbussant-se completament en el paisatge, les tradicions i la història del delta de l’Ebre.

La visita es realitza en català, i l’entrada doble que sortegem és vàlida fins al 30 de setembre del 2017. MónNatura Delta és un espai gestionat per la Fundació Catalunya-la Pedrera.

El concurs més ‘monumental’
Entre el 28 de febrer i el 9 de maig, les revistes DESCOBRIR i SÀPIENS organitzen el concurs del monument favorit de Catalunya 2017, amb el suport de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural. En aquesta segona edició la gran novetat és la crida popular.

Entre el 28 de febrer i el 12 de març, tothom que ho vulgui pot proposar el monument que voldria que participés en el concurs d’enguany. A través de les xarxes social, mitjançant l’etiqueta #JoProposo i indicant el nom del monument, o a través del formulari del web del monument favorit.

De totes les propostes, només 20 monuments podran passar a la fase classificatòria. Els tres monuments més proposats hi accediran automàticament, i els 17 restants seran escollits per una comissió d’experts, que en valoraran la rellevància històrica i artística.

Les fases del concurs
Del 14 al 21 de març es podrà votar per qualsevol dels 20 monuments seleccionats, però els 12 que tinguin menys suports quedaran eliminats. Entre el 21 de març i el 18 d’abril se celebraran els quarts de final en què el primer classificat es batrà en duel amb el vuité, el segon amb el setè i així successivament.

Després, el quatre monuments guanyadors passaran a les semifinals, que es disputaran entre el 18 d’abril i 2 de maig. I, finalment, els dos vencedors participaran en la gran final que s’allargarà fins al 9 de maig.

A partir del 14 de març, pots fer un vot cada hora, després de registrar-te com a usuari del web de DESCOBRIR. En fer-ho, entraràs al sorteig d'un miler de premis!

El seguiment
Al mateix web del monument favorit es pot seguir l’evolució del concurs, però també trobaràs l’última hora de les votacions a Twitter, amb l’etiqueta #MonumentCat. I cada dimarts, a Catalunya Ràdio, al programa 'Estat de Gràcia', farem un seguiment del concurs amb més informació sobre els propis monuments i escoltant les reaccions de tots els participants.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Concurs finalitzat
Consulta el resultat de la final del Monument favorit de Catalunya en aquest enllaç
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació