Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2017

Vota i guanya més de 1.000 premis

Un cap de setmana al país dels indigets

Una experiència per a tota la família per descobrir Ullastret i el Baix Empordà

La ciutat ibèrica d’Ullastret és el jaciment ibèric més important de Catalunya, i amb un cap de setmana com el que sortegem podreu conèixer el seu entorn i la seva importància, realitzant un munt d’activitats pensades per a tota la família.

Durant el cap de setmana en família al país dels indigets, el primer dia es fa una ruta amb bicicleta pels paratges de l’Empordà i una visita guiada al jaciment ibèric d’Ullastret, on es coneix la importància d’aquest emplaçament i la seva història, que trasllada els visitants 2.000 anys enrere. El dia següent, l’activitat serà una ruta a cavall dins aquest meravellós entorn, a la riba del riu Ter.

El cap de setmana inclou una nit d’allotjament, en règim de mitja pensió, a la casa rural Can Muní, situada al terme de Vilopriu, que és el punt d’inici de totes les activitats.

El monument favorit de Catalunya
Les revistes DESCOBRIR i SÀPIENS, amb el suport de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, organitzen el concurs per escollir el monument favorit de Catalunya, de nou. Després de la primera edició del concurs, realitzada el 2016, el Turó de la Seu Vella es va proclamar campió a la gran final, superant Sant Climent de Taüll. Enguany, la celebració del nou concurs presenta encara més novetats.

En aquesta edició entre els dies 28 de febrer i 12 de març tothom que ho vulgui podrà proposar el monument que vol que entri a formar part del concurs. S’escolliran 20 monuments finalistes que passaran a la fase classificatòria.

La proposta del monument es pot fer a través de xarxes socials mitjançant l’etiqueta #JoProposo i el nom del monument escollit, o a través del formulari del web del monument favorit. Després d’aquestes dues setmanes, els tres monuments que hagin estat més proposats quedaran seleccionats automàticament per a la fase següent, i els altres 17 seran seleccionats per un comitè d’experts.

El funcionament
A partir del dia 14 de març, i fins al dia 21, ja es podrà votar a favor dels monuments seleccionats, i aquells 12 que obtinguin menys suports quedaran eliminats. Després, començaran els quarts de final, les semifinals i la gran final, que arribarà el dia 9 de maig. Aquell dia, coneixerem el monument favorit dels catalans 2017.

Per votar, a partir del 14 de març, només cal que et registris com a usuari del web del DESCOBRIR. Es pot fer un vot cada hora i totes les persones que participin entraran en el sorteig d’un centenar de premis cada setmana, entre els quals hi ha estades en hotels i allotjaments rurals, àpats en restaurants, lots de llibres o entrades gratuïtes als principals monuments.

A més, a través del web podràs seguir cada dia el resultat de les votacions i assabentar-te de les últimes novetats del concurs més ‘monumental’ de Catalunya, amb les reaccions dels participants i la gent del territori. El programa de Catalunya Ràdio, Estat de Gràcia, farà el seguiment del concurs cada dimarts a partir de les 18h.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Concurs finalitzat
Consulta el resultat de la final del Monument favorit de Catalunya en aquest enllaç
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació