Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2017

Vota i guanya més de 1.000 premis

“Santa Maria representa l’orgull de tenir a la ciutat la capella dels Dolors, joia del barroc català”

Espartac Peran vota la basílica de Mataró en la seva cursa per convertir-se en el monument favorit dels catalans

Fa vuit anys que veiem el presentador i periodista Espartac Peran recorrent Catalunya amb el programa 'Divendres' de TV3 i ja ha visitat més de 300 pobles i ciutats. Però com a bon mataroní, escull la basílica de Santa Maria de Mataró com a monument favorit. “La tinc com el meu centre”, afirma. "Representa l'orgull de tenir a la ciutat la capella dels Dolors, una joia única del barroc català”.

La relació de Peran amb aquesta església és especial, “l’espai que ocupa, la seva plaça, els plataners, el racó del Fossar Xic i l'interior mateix de la basílica formen part de molts moments de la meva vida”.

A més, el periodista explica l’especial vinculació d’aquesta església amb les Santes, la Festa Major de Mataró, “especialment el seu campanar, em marca i m'avisa quan la ciutat està de festa major: és impossible imaginar-me les Santes sense el barram, el repic característic de les Santes”.

Una carrera televisiva
Espartac Peran és una de les cares més conegudes de TV3 i des de fa vuit anys presenta el programa de tarda 'Divendres', actualment amb Helena Garcia Melero. Nascut a Mataró, va treballar a Catalunya Cultura i a RAC1 fins que el 1998 va entrar a TV3, on ha treballat durant tots aquests anys en diversos projectes, primer als informatius i a 'Els matins de TV3' i després com a presentador del concurs ‘Bocamoll'.

La fase classificatòria
Ja coneixem els 20 monuments finalistes del concurs, després de les dues setmanes de crida popular. Justament, la basílica de Santa Maria de Mataró, amb la fortalesa d’Arbeca i la catedral de la Seu d’Urgell, va ser un dels tres monument més proposats, de tots els que es van recollir a través de les xarxes socials i del web del concurs.

Ara, però, ha arribat l’hora de votar. Entre el 14 i el 21 de març es pot votar, cada hora, per qualsevol de les 20 icones patrimonials seleccionades, a través del web del monument favorit. Per fer-ho només cal ser usuari registrat de Descobrir.cat.

El dia 21, els 12 monuments que hagin obtingut menys vots quedaran eliminats, i coneixerem el nom dels 8 finalistes, en directe, al programa 'Estat de Gràcia', de Catalunya Ràdio, a partir de les 18h. Mentrestant, pots seguir les votacions a través del web o a les xarxes, utilitzant l’etiqueta #MonumentCat.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Castell de Montsoriu vs Muralles de Montblanc Queden 5 dies per finalitzar la votació

Cada setmana es celebra una fase eliminatòria entre dos monuments que aspiren a convertir-se en el monument favorit dels catalans.

Escull una opció, només en pot quedar un!

Com funciona el concurs

Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació