Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2018

Vota i entra en el sorteig de centenars de premis

“Santa Maria representa l’orgull de tenir a la ciutat la capella dels Dolors, joia del barroc català”

Espartac Peran vota la basílica de Mataró en la seva cursa per convertir-se en el monument favorit dels catalans

Fa vuit anys que veiem el presentador i periodista Espartac Peran recorrent Catalunya amb el programa 'Divendres' de TV3 i ja ha visitat més de 300 pobles i ciutats. Però com a bon mataroní, escull la basílica de Santa Maria de Mataró com a monument favorit. “La tinc com el meu centre”, afirma. "Representa l'orgull de tenir a la ciutat la capella dels Dolors, una joia única del barroc català”.

La relació de Peran amb aquesta església és especial, “l’espai que ocupa, la seva plaça, els plataners, el racó del Fossar Xic i l'interior mateix de la basílica formen part de molts moments de la meva vida”.

A més, el periodista explica l’especial vinculació d’aquesta església amb les Santes, la Festa Major de Mataró, “especialment el seu campanar, em marca i m'avisa quan la ciutat està de festa major: és impossible imaginar-me les Santes sense el barram, el repic característic de les Santes”.

Una carrera televisiva
Espartac Peran és una de les cares més conegudes de TV3 i des de fa vuit anys presenta el programa de tarda 'Divendres', actualment amb Helena Garcia Melero. Nascut a Mataró, va treballar a Catalunya Cultura i a RAC1 fins que el 1998 va entrar a TV3, on ha treballat durant tots aquests anys en diversos projectes, primer als informatius i a 'Els matins de TV3' i després com a presentador del concurs ‘Bocamoll'.

El últims quarts de final
Ja s'han disputat tres dels quatre enfrontaments dels quarts de final, i ara és el torn de Santa Maria de Mataró i el monestir de Santa Maria de Ripoll, que durarà fins al 18 d’abril a les 12 h. El guanyador d’aquest darrer enfrontament competirà contra Sant Climent de Taüll a les semifinals. En l'altra semifinal, l'enfrontament serà entre dos grans castells: el de Montsoriu i el de Cardona.

Per votar per qualsevol d'aquests dos monuments, només cal ser usuari registrat de Descobrir.cat i accedir al web del concurs. I per no perdre’t res del que hi passi, pots seguir-ne l’evolució a través de la pàgina de Resultats del web, o a través de Twitter, amb l’etiqueta #MonumentCat. Però fins al dimarts 18 d’abril, no sabrem quin és el monument guanyador, en directe al programa ‘Estat de Gràcia’ de Catalunya Ràdio.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Concurs finalitzat
Consulta el resultat de la final del Monument favorit de Catalunya en aquest enllaç
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació