Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2018

Vota i entra en el sorteig de centenars de premis

El concurs del monument favorit ja supera els 30.000 vots

El castell de Cardona aconsegueix la vuitena posició, seguit de molt a prop pel Recinte Modernista de Sant Pau

En només tres dies des que s'ha posat en marxa la fase classificatòria del concurs del monument favorit, ja s'han superat els 30.000 vots! El patrimoni del país és exepcional i desperta passions, com demostra l'elevada participació que està registrant la segona edició del concurs.

Només queden 4 dies per finalitzar la ronda classificatòria al concurs del monument favorit i la competició està molt renyida. Les primeres posicions estan prou assentades, amb Sant Climent de Taüll al capdavant, seguit per les muralles de Montblanc i el castell de Montsoriu, però les posicions intermèdies encara són indefinides i hi pot haver sorpreses!

Actualment, el castell de Cardona ha aconseguit situar-se en aquesta preuada vuitena posició, que és la darrera que permet classificar-se per als quarts de final. Però el Recinte Modernista de Sant Pau, que ahir ostentava aquest lloc, ha caigut a la novena posició, a menys de 30 vots. A la 10a posició hi ha la catedral de la Seu d'Urgell, amb més de 1.600 vots, i a l'11a el jaciment d'Empúries, amb més de 1.500. I cal remarcar, a més, el suport que ha rebut el castell de Miravet, que ha escalat fins a la quarta posició, després que ahir es trobés a la novena.

Al final de la llista hi trobem la Colònia Güell, Sant Miquel de Cuixà i la Seu d'Ègara, separats tots tres per menys de 20 vots. Altres monuments com l'Arc de Berà i els Reials Col·legis de Tortosa també podrien quedar eliminats. La basílica de Santa Maria de Mataró, tot i haver rebut un gran suport a les xarxes socials durant les últimes hores, es troba a la 14a posició, a més de 500 vots del castell de Cardona.

Com pots participar-hi?
Fins al 21 de març, a les 12 h, hi ha temps per votar qualsevol dels 20 monuments que competeixen en aquesta fase classificatòria. Per fer-ho només has de ser usuari registrat de Descobrir.cat, i accedir al web del monument favorit. Pots votar cada hora, i cada vegada pots escollir tres monuments. Com més votis, més possibilitats tens d'aconseguir algun dels més de 100 premis que sortegem.

Per seguir l'evolució del concurs, pots fer-ho a través de la pàgina de Resultats del web del concurs, o a través de les xarxes socials amb l'etiqueta #MonumentCat. Però els vuit monuments classificats per als quarts de final només se sabran, en directe i en exclusiva, al programa 'Estat de Gràcia' de Catalunya Ràdio, el mateix dia 21 de març, a partir de les 18 h.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Concurs finalitzat
Consulta el resultat de la final del Monument favorit de Catalunya en aquest enllaç
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació