Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2017

Vota i guanya més de 1.000 premis

Jaciment d'Empúries

L'Escala (Alt Empordà)
Una rèplica de l'escultura d'Esculapi, al jaciment d'Empúries

Una rèplica de l'escultura d'Esculapi, al jaciment d'Empúries

L’únic jaciment de la península Ibèrica on conviuen restes d’una ciutat grega i una romana és Empúries. Va ser un dels ports principals de la Mediterrània de l’època clàssica i és un escenari privilegiat per entendre la nostra història. Només se n’ha excavat una quarta part i, entre els molts elements que s'hi conserven, destaquen la gran escultura d’Esculapi, els mosaics que decoraven les cases benestants o les restes de la muralla.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació