Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2018

Vota i entra en el sorteig de centenars de premis

5 motius per votar la fortalesa invencible

El castell de Cardona és el símbol de la resistència i darrer baluard de les llibertats de Catalunya

El castell de Cardona és un símbol de la resistència. Va ser la darrera plaça forta catalana que va capitular, el 18 de setembre de 1714, a la Guerra de Successió. És la fortalesa inexpugnable, mai vençuda per les armes, i aquí t'oferim unes quantes curiositats i secrets del seu interior que no et deixaran indiferent.

1. Cardona va ser una de les viles catalanes amb més transcendència durant la Guerra de Successió.
Destaca sobretot la capitulació definitiva de la fortalesa, el 18 de setembre de 1714, una setmana més tard que la de Barcelona. Cardona és la fortalesa invencible, símbol i darrer baluard de les llibertats de Catalunya.

2. Era la residència del rei sense corona. Entre els segles XI i XV, va ser el nucli residencial dels senyors de Cardona, emparentats amb les principals cases reials europees. Eren tan influents que el duc de Cardona era conegut com 'el rei sense corona'. De fet, els Cardona s'envoltaven d’una cort de servidors, en un ambient cortesà que imitava l’etiqueta de la cort reial de Barcelona.

3. La col·legiata de Sant Vicenç és una joia del primer romànic català. Des de l’any passat, a més, aquesta església monumental és Tresor de la Cultura Cinematogràfica Europa: Orson Welles hi va rodar 'Campanades a mitjanit'.

4. Cada racó és un tresor. A dins del recinte murallat, hi ha racons tan encisadors i emblemàtics com ara el pati gòtic del palau dels ducs de Cardona o la torre de la Minyona, del segle XI, de 15 metres d'alçada i més de 10 metres de diàmetre, des d'on es domina la vall del Cardener i el salí, l'origen de la riquesa de la família.

5. Un nucli històric deliciós. Dalt del turó, el recinte del castell corona una vila amb molta història. Passejar pels carrers i portals del nucli antic de Cardona és una delícia.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Fase finalitzada
Els resultats es faran públics avui dijous 19 d'abril poc després de les 18 h al programa 'Estat de Gràcia' de Catalunya Ràdio
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació