Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2018

Vota i entra en el sorteig de centenars de premis

5 raons per votar la talaia del Montseny

El castell de Montsoriu és una de les grans fortificacions gòtiques del país

El castell de Montsoriu va ser la icona patrimonial més votada en la fase classificatòria del concurs del monument favorit, en què competien els 20 monuments finalistes. I per arribar a les semifinals, va superar les muralles de Montblanc en un disputadíssim duel en què es van registrar més de 60.000 vots.

És el castell de Montsoriu el monument revelació d'aquest any? En qualsevol cas, mèrits no li falten. Aquí tens 5 raons per donar el teu vot a la fortificació gòtica i empènyer-la cap a la gran final monumental:

1. És el gran castell gòtic que es conserva al Principat. La visita a la fortificació és una lliçó viva de com era la vida militar i civil en una dels castells més imponents de la corona catalanoaragonesa.

2. Montsoriu era la capital del vescomtat de Cabrera. Durant molts anys, el castell va ser la residència particular dels vescomtes de Cabrera. La seva jurisdicció feudal s’estenia, en el temps del seu major expandiment, des de la plana de Vic fins a la vall d'en Bas i la zona marítima entre Arenys i Blanes.

3. Senyoreja un turó de 600 m, al peu del Montseny i a tocar de les Guilleries. 
Des d’aquesta talaia es domina la vall de la Tordera, el Maresme i el litoral de la Costa Brava.

4. Que en puguis gaudir avui, és el resultat d'una recuperació exemplar. Als anys noranta del segle passat, amb la constitució del Patronat per a la Restauració del Castell de Montsoriu, es van iniciar els treballs de recuperació que van permetre el progressiu redescobriment del gran castell, que romania amagat sota la vegetació i la runa.

5. Només s'hi pot arribar a peu.
I aquest és un dels seus grans encants, perquè abans d'arribar-hi, cal fer una immersió en l'exuberància boscosa del Montseny. Un privilegi.

Un duel de castells sense precedents
El castell de Montsoriu es bat en duel a les semifinals contra el castell de Cardona, fins al dimarts 25 d'abril a les 12 h. Recorda que pots votar cada hora, i que com més votis, més opcions tens de guanyar premis! El dimarts 25, a les 18 h, al programa 'Estat de Gràcia' de Catalunya Ràdio sabrem quina de les dues icones passa a la final. El concurs del monument favorit dels catalans 2017 compta també amb la col·laboració de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura.

El 25 d'abril, a partir de les 18 h, comença la segona semifinal del concurs, que disputen Sant Climent de Taüll i el monestir de Santa Maria de Ripoll.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Fase finalitzada
Els resultats es faran públics avui dijous 19 d'abril poc després de les 18 h al programa 'Estat de Gràcia' de Catalunya Ràdio
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació