Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2018

Vota i entra en el sorteig de centenars de premis

Guardiola vs Masferrer

L’entrenador Pep Guardiola dóna suport al castell de Cardona i l'actor Quim Masferrer defensa el castell de Montsoriu

Tant Pep Guardiola, actual entrenador del Manchester City i exentrenador del Barça, com Quim Masferrer, actor i presentador del programa 'El Foraster', apel·len als orígens quan defensen els seus monuments favorits. El castell de Cardona es troba a poca distància de la vila natal de Guardiola, Santpedor, i l'entrenador hi dóna suport en la seva cursa per convertir-se en el monument favorit dels catalans. El candidat de Masferrer és el castell de Montsoriu, que es troba entre els municipis d'Arbúcies i Sant Feliu de Buxalleu, d'on és fill l'actor.

En el primer duel de les semifinals, els dos castells catalans lluiten per arribar a la final. El castell de Cardona representa una de les fortificacions més emblemàtiques de tot el territori català i un dels espais més destacats durant la Guerra de Successió, ja que va ser l’últim a rendir-se, després de Barcelona. De fet, al llarg de la seva història no ha estat mai vençut militarment. El seu oponent al concurs del monument favorit és el gran castell gòtic del Montseny, el de Montsoriu, el principal baluard d’una de les nissagues catalanes més nobles, els vescomtes de Cabrera, i una de les construccions més imponents del país, cosa que va portar el cronista Bernat Desclot a descriure’l l’any 1285 com “un dels bells e dels nobles del món”.

Les semifinals del monument favorit
Ja s'han disputat els quatre enfrontaments dels quarts de final del concurs del monument favorit. Ara és el torn de les semifinals. El primer duel de semifinals, que enfronta els castells de Montsoriu i Cardona, s’allargarà fins al 25 d'abril a les 12 h. El guanyador d’aquest duel arribarà a la final amb el finalista del grup B, que es decidirà entre el 25 d'abril i el 2 de maig: Sant Climent de Taüll o el monestir de Ripoll.

Per votar, només cal ser usuari registrat de Descobrir.cat i accedir al web del concurs. I per no perdre’t res del que hi passi, pots seguir-ne l’evolució a través de la pàgina de Resultats del web, o a través de Twitter, amb l’etiqueta #MonumentCat. Però fins al dimarts 25 d’abril no sabrem quin és el monument guanyador, en directe al programa ‘Estat de Gràcia’ de Catalunya Ràdio.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Fase finalitzada
Els resultats es faran públics avui dijous 19 d'abril poc després de les 18 h al programa 'Estat de Gràcia' de Catalunya Ràdio
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació