Anuncia't al Descobrir

Els millors festivals de senderisme dels Pirineus

Són grans esdeveniments ecoturístics que acosten la muntanya a un públic ampli

Inspirats en els ‘walking festivals’ dels països centreeuropeus, els festivals de senderisme ‘envaeixen’ el Pirineu per acostar al gran públic el plaer de gaudir de la muntanya. Se’n celebren sis entre el maig i el juliol, i ofereixen rutes guiades i altres propostes ecoturístiques per a tots els nivells, des del caminador més exigent fins al públic familiar. No te’ls perdis!

Festival de Senderisme de la Vall de Siarb

El cap de setmana del 27 al 28 de maig, la vall de Siarb, al Pallars Sobirà, s’omple de propostes ecoturístiques, com ara la Marxa Vall de Siarb, que recupera el camí vell que mena al poblet de Freixa; la visita al despoblat de Santa Creu de Llagunes; una activitat astronòmica que inclou un tast de licors al port del Cantó, i una fireta on els productors locals exposen i venen els seus productes.
Una ruta senderista al Parc Natural de l'Alt Pirineu Una ruta senderista al Parc Natural de l’Alt Pirineu

Cerdanya Happy Walking

Durant els dies del festival (del 9 a l’11 de juny), hi haurà sis rutes guiades per estanys d’alta muntanya, prats subalpins, boscos ufanosos, esglésies romàniques i la serra de Cadí. Totes les caminades acaben amb un tast final amb productes locals, com ara formatges, iogurts, mels, melmelades, embotits o cerveses artesanes. També hi haurà concerts de música tradicional.
El prat de Cadí El prat de Cadí

Festival de Muntanya Àreu-Pica d’Estats

Ubicat a la capçalera de la vall Ferrera, el petit poble d’Àreu és realment encisador. Del 9 a l’11 de juny, s’hi faran diferents rutes guiades a peu, amb la pica d’Estats com a teló de fons i el Parc Natural de l’Alt Pirineu com a objectiu. Aquest festival s’organitza en el marc de la Milla Vertical d’Àreu, una cursa de muntanya molt coneguda que s’inicia just quan comença a pondre’s el sol i que planteja el repte d’arribar al cim del Monteixo (a 2.905 metres) abans que s’esvaeixi la llum del dia.
El poble d'Àreu El poble d'Àreu

Alinyà, muntanya de camins

Del 7 al 9 de juliol, es proposa a la muntanya d’Alinyà, a l’Alt Urgell, ascendir al mític roc de la Pena tot seguint un nou itinerari. També s’inaugurarà el circuit autoguiat de l’Aiguaneix, una zona d’emergència d’aigües; s’hi presentaran llibres, i es faran tastos de productes de proximitat.
Una excursió a la muntanya d'Alinyà Una excursió a la muntanya d'Alinyà

Vall de Boí Trek

Rutes per camins històrics, esglésies romàniques i falles del Pirineu pel camí del Faro són algunes de les propostes d’aquest festival, que se celebra del 7 al 9 de juliol. També s’hi fan rutes pel Salencar de Barruera, una zona humida amb un bosc de ribera magnífic, i el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Una de les sortides de tarda acabarà amb una visita nocturna a Sant Climent de Taüll.
Uns excursionistes amb la vall de Boí al fons Uns excursionistes amb la vall de Boí al fons

Festival de Senderisme Vall Fosca Pirineus

Les rutes guiades que s’ofereixen durant el festival, que se celebra entre el 13 i el 16 de juliol, mostren les plantes d’alta muntanya, terrenys volcànics, vies de tren a més de 2.000 metres, valls glacials, cabanes de pastors... El dissabte del festival coincideix amb la Vertical Cabanera, una cronoescalada que ascendeix al cim del Montsent de Pallars.
Al voltant de l'estany Tort, a la capçalera de la vall Fosca Al voltant de l’estany Tort, a la capçalera de la vall Fosca
Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació