Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2018

Vota i entra en el sorteig de centenars de premis

Guanya el patrimoni

Els edificis finalistes registren un augment de visites durant el concurs

El castell de Cardona ha guanyat el concurs del monument favorit, un esdeveniment que ha representat un estímul per al patrimoni del país i una bona oportunitat per difondre'n els valors. Això ha afavorit que, durant les setmanes que el concurs ha estat actiu, tots els monuments finalistes hagin registrat un augment del nombre de visitants.

El castell de Montsoriu ha batut el seu rècord de visites aquesta primavera. Coincidint amb el concurs del monument favorit, la fortalesa va rebre per Setmana Santa un 32% més de visitants que l'any 2016, fins a 1.748. La gran afluència de públic es va concentrar durant els dies festius. El Divendres Sant, 432 persones es van acostar per gaudir del castell on es van allotjar els vescomtes de Cabrera, apuntant-se així una nova fita històrica de visitants en un sol dia. La consellera de Cultura del Consell Comarcal de la Selva, Raquel Reyner, destaca que el fet que el castell de Montsoriu fos un dels quatre semifinalistes proposats per ser el Monument Favorit dels Catalans 2017 va portar molts ciutadans a voler descobrir com és la fortalesa gòtica més important del país.

Des de l'Oficina de Turisme de Montblanc, Joaquim Queralt explica que s'ha vist un increment en el nombre de visitants i en les consultes sobre com fer les visites a les muralles, tant per part de famílies com de grups i escolars. Al mateix temps, valora positivament el fet que el concurs “ha generat autoestima i sentiment de pertinença” i que els veïns de Montblanc s'hagin implicat tant com han pogut en el concurs. També es mostra satisfet de la difusió del patrimoni, que ha permès “explicar que les nostres són pedres plenes de vida, perquè hi seguim vivint després de vuit segles”. A més, l'afluència de visitants a la Setmana Medieval ha superat lleugerament les xifres de 2016 gràcies, en part, al fet que enguany el cap de setmana ha coincidit amb el pont de l'1 de maig.

A la fortalesa dels Vilars d'Arbeca han augmentat les visites durant la Setmana Santa en comparació amb anys anteriors. Segons fonts de l'Oficina de Turisme d'Arbeca, molts visitants asseguraven que hi anaven atrets pel concurs del monument favorit, confirmant la influència positiva que ha exercit la celebració d'aquest esdeveniment en la divulgació del patrimoni d'arreu del país. També a la cartoixa d'Escaladei confirmen un increment de visites respecte a l'any passat i comenten que pot ser gràcies al concurs del monument favorit i també a la possibilitat que la cartoixa es converteixi en patrimoni de la Unesco, cosa que ha fet que en parlin diversos mitjans de comunicació. Des del monestir de Santa Maria de Ripoll, afirmen que aquesta primavera hi ha hagut més visites al monestir, especialment coincidint amb el pont de l'1 de maig, i que alguns visitants feien esment al concurs del monument favorit. Pel que fa a Sant Climent de Taüll, la basílica de Mataró i el castell de Cardona, també s'ha registrat un augment de visitants respecte al mateix període de l'any anterior, tot i que la pujada ha estat lleu.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Concurs finalitzat
Consulta el resultat de la final del Monument favorit de Catalunya en aquest enllaç
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació