Anuncia't al Descobrir

Sant Miquel del Fai serà d'accés lliure i gratuït

La Diputació de Barcelona compra l'espai natural i en rehabilitarà els elements patrimonials

La Diputació de Barcelona està ultimant la compra, per 1,3 milions d’euros, de l’espai natural de Sant Miquel del Fai, una finca fins ara privada de gran valor natural i patrimonial. Amb més de 70 ha, està situada als municipis de Bigues i Riells, Sant Feliu de Codines i Sant Quirze Safaja, a cavall de les comarques del Vallès Oriental i el Moianès.

L’espai natural de Sant Miquel del Fai inclou un important patrimoni monumental, com el conjunt del monestir, amb edificis com l’església romànica de Sant Miquel, documentada des del segle X, considerada l’església troglodítica més gran de Catalunya, la casa Prioral, del segle XV, o l’ermita de Sant Martí, del segle XII.

Penya-segats, coves i salts d’aigua
L’interès natural de Sant Miquel del Fai prové també per la seva dimensió geològica, amb successió de penya-segats i replans sobreposats sobre la vall del riu Tenes, i que originen balmes, coves, salts d’aigua i gorgs, que donen un caràcter singular i notori a aquest espai.

Amb la compra d’aquest espai, la Diputació de Barcelona té la voluntat de recuperar aquest conjunt patrimonial i natural per potenciar el seu ús públic com espai obert i d’accés lliure a tota la ciutadania.

Tancament temporal
Un cop adquirit aquest espai natural, la Diputació de Barcelona el tancarà temporalment per tal de realitzar-hi diferents actuacions per a la millora i la restauració dels monuments i els serveis als visitants.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació