Anuncia't al Descobrir

Una aplicació permet descobrir els castells de l’Anoia

Inclou teatralitzacions d’episodis històrics de les fortificacions

El Consell Comarcal de l’Anoia acaba de presentar l’aplicació ‘Anoia, terra de castells’, que permet al visitant tenir una experiència diferent i fer un viatge en el temps per descobrir les històries apassionants que s’amaguen darrere de cada castell.

La nova aplicació és una de les accions de divulgació del projecte Anoia, Terra de Castells, impulsat pel Consell Comarcal amb el suport de la Diputació de Barcelona. El projecte busca incentivar les visites als castells que hi ha per tota la comarca, que va ser terra de frontera entre sarraïns i cristians durant segles.

La selecció dels 25
De les prop de 75 edificacions històriques del territori, s’han seleccionat les 25 més representatives per divulgar-ne les virtuts. L’aplicació, gràcies als petits fragments teatralitzats, que s’han enregistrat amb la col·laboració de voluntaris de tota la comarca, crea un fil argumental que enganxa el visitant a la ruta i l’anima a descobrir totes les fortaleses.

Els 25 castells seleccionats són els Claramunt, Boixadors, Montbui, Tous, Piera, Calaf, la Manresana, Òdena, Vilademàger, Sant Esteve, Orpí, Miralles, Jorba, la Torre de Claramunt, Argençola, Queralt, Cabrera, Calonge, Castellolí, el Freixe, el Bedorc, la Roqueta, Rubió, Segur i la Torre de Contrast.

Al voltant d’aquests monuments s’han articulat tres rutes diferents: la ruta per la zona nord correspon als segles XI i XII; el sud-est correspon al segle XIII, i el sud-oest, al segle XIV.

Més materials
A més de l’aplicació mòbil, s’han editat fullets desplegables en quatre idiomes que ubiquen en un mapa els castells, ofereixen una mica d’informació de les tres rutes que es poden fer i conviden a descarregar l’aplicació per obtenir-ne més informació. Aquests desplegables es poden trobar als punts d’informació turística de la comarca i a les oficines del Consell Comarcal. També es pot accedir a la informació des del web d’Anoia Turisme.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació