Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2018

Vota i entra en el sorteig de centenars de premis

Una habitació encantada i altres curiositats del castell de Cardona

La fortalesa invencible amaga enigmes i episodis singulars

A més de ser la residència dels senyors de Cardona i un dels principals escenaris de la Guerra de Successió, el castell de Cardona atresora entre les seves parets alguns enigmes i altres curiositats. No te les perdis!

La 712, una habitació amb fantasmes

Sorolls estranys, aixetes obertes, aparicions fantasmagòriques, mobles fora de lloc... Són algunes de les experiències que els hostes de l’habitació 712 del Parador de Cardona han viscut. 

Explica la llegenda que Adalés, una jove cristiana del segle XI, va cometre l’error d’enamorar-se d’un musulmà i va ser condemnada a viure a la torre de la Minyona de la fortificació, on va acabar morint de pena. Es diu que la seva ànima continua vivint allà mateix, a la setena planta de l’hotel. L’habitació 712, on va estar engarjolada Adalés, està tancada permanentment —només es lloga sota petició expressa—, i els treballadors de neteja només hi entren de dos en dos.
Terrassa exterior del Parador de Cardona Terrassa exterior del Parador de CardonaParador de Cardona

Manuel Desvalls té compte de Twitter

Aquest personatge històric de la Guerra de Successió, que va defensar la plaça de Cardona fins a la seva capitulació una setmana després de la caiguda de Barcelona, 'torna' a la fortalesa invencible per explicar als visitants com era el dia a dia al castell durant el conflicte. Es tracta d'una visita teatralitzada per a públic familiar molt recomanable, i el mateix personatge s'encarrega de dinamitzar l'activitat a través del seu compte de Twitter.
El compte de Twitter de Manuel Desvalls El compte de Twitter de Manuel Desvalls

Un tresor de la cinematografia europea

La col·legiata de Sant Vicenç de Cardona té el títol de Tresor de la Cultura Cinematogràfica Europea per haver estat un dels escenaris del rodatge de ‘Campanades a mitjanit’, considerada una de les millors pel·lícules d’Orson Welles. Aquesta distinció l’atorga l’Acadèmia del Cinema Europeu. A l’interior de la col·legiata hi ha una placa commemorativa que deixa constància permanent del seu valor simbòlic i patrimonial.
Orson Welles durant el rodatge al castell de Cardona Orson Welles durant el rodatge al castell de Cardona

El passadís secret

No podia faltar en una fortificació famosa, precisament, per haver resistit els setges més durs. Efectivament, al castell de Cardona també hi ha un passadís secret. Una de les seves sortides es troba al lateral dret de l’església de la col·legiata de Sant Vicenç, al costat d’un dels sepulcres dels senyors de Cardona. Segons la llegenda, el passadís arriba fins al riu, però està tapiat i el recorregut s'acaba aviat.
La nau central de l'església de Sant Vicenç, al castell de Cardona La nau central de l'església de Sant Vicenç, al castell de CardonaJosep Renalias
Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Fase finalitzada
Els resultats es faran públics avui dijous 19 d'abril poc després de les 18 h al programa 'Estat de Gràcia' de Catalunya Ràdio
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació