Anuncia't al Descobrir

7 raons per anar al Pallars Jussà

La comarca es consolida com a destinació turística de qualitat i proximitat amb una oferta àmplia d’activitats

La plataforma Vine al Pallars, Viu el Jussà, que aglutina un centenar de productors i empresaris de la restauració, l’hoteleria i el turisme del Pallars Jussà, acaba de presentar les novetats de la temporada. Amb la voluntat de consolidar la comarca com una destinació de qualitat i proximitat tot l’any, l’entitat potencia i promou el valor paisatgístic, cultural, natural i gastronòmic del Pallars Jussà i ofereix una experiència completa als visitants. Vols gaudir-ne? Aquí tens 7 motius per anar-hi!

Més de 50 activitats i experiències

Les empreses adherides a Vine al Pallars, Viu el Jussà organitzen 58 activitats, variades i per a tots els públics. Amb l’objectiu de desestacionalitzar l’afluència de visitants, gairebé la meitat d’aquestes propostes es poden realitzar durant les quatre estacions.

Totes les activitats estan recollides en la guia 2017-2018, que també ofereix informació detallada de les 94 empreses i productors de la comarca organitzats en les categories d’allotjament, restauració, productors locals i proveïdors d’oci. La guia està disponible a tots els allotjaments, oficines de turisme i empreses associades.
Una dona fent senderisme, al cap d'una roca Una dona fent senderisme, al cap d’una rocaIzf / Thinkstock

Natura i cultura: un gran binomi

Entre les activitats que ofereixen destaquen les propostes per gaudir del territori o descobrir la natura, com ara senderisme (i un nom propi destacat: el Cinquè Llac), rutes a cavall, activitats a la neu, astrologia o escoltar la brama del cérvol, entre d’altres. Entre les activitats culturals hi ha elaboració de rais, un recorregut per les botigues museu del Pallars Jussà de les acaballes del segle XIX, la descoberta de pobles esfondrats i la visita a museus, monuments i monestirs.

I atenció, perquè els visitants que s’allotgin en un dels establiments de Vine al Pallars, Viu el Jussà compten amb condicions econòmiques especials per gaudir d’aquestes activitats!
El castell de Mur El castell de MurG

Per menjar-se-la!

Un dels atractius més valorats del Pallars Jussà és la riquesa de la seva gastronomia, vehiculada cada vegada més al voltant dels productes locals i artesanals. Actualment, Vine al Pallars, Viu el Jussà compta amb 21 restaurants adherits i amb 18 productors locals, especialment de carn ecològica, embotits i begudes. Continua llegint, no paris!

Enoturisme d'alta muntanya

Vine al Pallars, Viu el Jussà compta amb vuit cellers adherits, de la DO Costers del Segre varietat Pallars: Castell d’Encús, El Vinyer, Mas Garcia Muret, Miquel Roca, Sauvella, Terrer de Pallars, Vila Corona i Xic’s Cal Borrech. Entre tots produeixen gairebé 50 referències i més de 230.000 ampolles de vi. Els vuit cellers ofereixen visites i activitats.
Un tast de productes amb un vi merlot Un tast de productes amb un vi merlotScorpp / Thinkstock

Una cervesa de referència i uns licors amb premi

El visitant també por descobrir l’obrador de CTretze. Amb sis tipologies de cervesa artesana i una producció de més de 45.000 litres, és la cervesa de referència dels Pirineus. També hi ha la imprescindible fàbrica de Licors Portet, especialitzada en producció de ratafia, licor de cervesa, licor d’aranyons o aiguardent amb aroma de cep. Amb una producció de més de 90.000 ampolles l’any, compta amb el reconeixement de premis internacionals a Brussel·les, San Francisco, el Regne Unit, el País Basc i, també, Catalunya.

Un bé de déu de carn i embotits

Els embotits i la carn ecològica són també molt presents a la gastronomia del Pallars Jussà, i el visitant els pot descobrir a través de Vine al Pallars, Viu el Jussà, que compta amb produccions d’elaboració pròpia, com Casa Masover, una explotació familiar de vedella bruna dels Pirineus i ecològica que distribueix el 60% de la seva producció de forma directa i sense intermediaris, o Casa Mateu, explotació integral d’ovella xisqueta, varietat de la qual el Pallars Jussà és referent.
La girella està elaborada amb menuts i tripa de corder La girella està elaborada amb menuts i tripa de corderAnna Garcia Frigola

Serveis turístics amb valor afegit

La plataforma Vine al Pallars, Viu el Jussà treballa per crear una oferta turística variada i integral que potenciï el valor paisatgístic, natural, cultural, gastronòmic, esportiu i històric del Pallars Jussà. Va néixer el 2013 fruit de l’impuls de l’Associació de Residències de Pagès del Pallars Jussà, i el 2014 es va ampliar amb la col·laboració de l’Associació de Professionals de l’Àmbit Turístic del Pallars Jussà (ÀPAT).
Casa Leonardo Casa Leonardo, a Senterada
Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació