Anuncia't al Descobrir

Sant Hilari Sacalm crea un itinerari terapèutic al bosc de Serra d’Heures

Els anomenats ‘banys de bosc’ són beneficiosos per a la salut

L’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm impulsa els boscos terapèutics i els banys de bosc al municipi gràcies a un acord signat amb l’associació Sèlvans, responsable de la creació de la Xarxa de Boscos Madurs, que crearà un itinerari forestal terapèutic a la roureda de la serra d’Heures, a les Guilleries.

En els darrers anys, s’està configurant a Catalunya una xarxa de boscos terapèutics en masses forestals d’alt valor natural que, segons els últims estudis, aporten uns olis essencials que són beneficiosos per a les persones, tant a nivell psicològic com fisiològic. L’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm se suma aquesta xarxa i amplia així la seva oferta de turisme de salut —al municipi hi ha el balneari Font Vella.

Els països que han desenvolupat més aquesta pràctica són el Japó, Corea del Sud i els Estats Units. Els resultats dels estudis realitzats en aquests països demostren els efectes beneficiosos de les passejades guiades per boscos vells, els anomenats ‘banys de bosc’, en la salut humana. Aquests beneficis són: regulació del nivell de cortisol, que ajuda a reduir l’estrès; disminució de la pressió arterial i de les pulsacions, així com de la glucosa en sang; increment significatiu del nombre de limfòcits, que són cèl·lules antivirals, i una major quantitat de proteïnes anticancerígenes. També s’han constatat els beneficis dels banys de bosc en malalties com la fibromiàlgia i en la millora dels símptomes de la quimioteràpia.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació