Actualitat 2019

Jordi Martínez: “Contemplar la Sagrada Família et porta a algun lloc especial”

L'actor, originari de Barcelona i gaudinià confés, proposa la Sagrada Família

19 de de març de 2019
Jordi Martínez
Jordi Martínez Imdb

Si parlem de monuments, l’actor Jordi Martínez, nascut a Barcelona, ho té clar: “Sóc molt gaudinià. La Pedrera i el Park Güell m’encanten, però la Sagrada Família és especial perquè de molt jovenet hi havia anat moltes vegades”, recorda. És difícil resistir-se a la magnificència del gran temple d’Antoni Gaudí, una de les deu atraccions més reservades a nivell mundial.

La seva construcció s’inicià el 1882 i, passat més d’un segle, encara resta inacabat amb la promesa de finalització l’any 2026, quan es complirà el centenari de la mort de Gaudí. “M’agrada perquè és com si haguéssim crescut junts. No des del començament, és clar (no tinc tants anys!!), però veure-la evolucionar d’aquesta manera ha estat espectacular”, reflexiona l’actor. A més, segons Jordi Martínez, la Sagrada Família “té un punt místic; és com si contemplar-la et portés a algun lloc especial”, diu.

Una cara familiar
Jordi Martínez (Barcelona) és un actor polivalent que ha participat a moltes sèries de TV d’èxit, i s'ha guanyat la simpatia del gran públic. És especialment conegut pels seus papers a 'Ventdelpla’, 'Kubala, Moreno i Manchón’, 'La Riera’ i 'Merlí’.

Altres títols populars on ha participat són 'Estació d’enllaç’, 'Nissaga de poder’, 'Gavilanes’ i 'El ministerio del tiempo’, demostrant la seva versatilitat en encarnar una gran diversitat de personatges. També ha fet carrera al cinema en pel·lícules com '¡Atraco!’, d'Eduard Cortés, juntament amb Amaia Salamaca i Óscar Jaenada. 

 

Sagrada Família
La nau central de la basílica de la Sagrada Família
 

Escollir 'El monument favorit dels catalans'
La revista SÀPIENS, l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i Catalunya Ràdio organitzen la quarta edició del concurs que des del 2016 escull el monument favorit de Catalunya.

En el concurs, 12 monuments aspiren a 'El monument favorit dels catalans'. Deu són triats per un jurat i els altres dos són escollits per proposta popular, en una primera fase en què qualsevol usuari pot proposar un monument. Després d'aquesta primera setmana, comencen les votacions: en la primera (del 20 al 27 de març), s'enfronten els 12 monuments finalistes, dels quals només quatre es classifiquen per a les semifinals. En la primera semifinal s'enfrontaran el primer i el quart, i, en la segona, el segon i el tercer. Els guanyadors de cada semifinal es batran en la gran final, que serà del 10 al 17 d'abril. Aquell dia sabrem quin és 'El monument favorit dels catalans' 2019!

Com es vota?
Per votar i optar als premis, us heu de registrar al web. Podeu emetre un vot cada hora, sempre a sapiens.cat/monumentfavorit. Com sempre, us anirem informant a xarxes, especialment al Twitter, amb l'etiqueta #monumentCat.

La gran novetat del 2019: el bonus Popap
Aquest 2019, 'El monument favorit dels catalans' té una gran novetat. I és que als resultats finals de cada fase s'hi afegirà una quantitat de vots extra (el "bonus Popap"), els recollits en una enquesta que es farà a l'Instagram del programa 'Popap', de Catalunya Ràdio. Un dia abans de la fi de cada enfrontament, s'obrirà una enquesta al programa conduït per Mariola Dinarès en què es batran els monuments que s'enfronten en les semifinals i en la final. L’enquesta es vehicularà a l’Instagram del programa, mitjançant l’Instagram Stories; començarà a les 13.30 h del dia anterior de la fi de la fase en concret i acabarà 24 hores després (a les 13.30 h del dia en què es tanca la fase). El guanyador de l'enquesta rebrà un bonus Popap: 2.000 vots extra que s'afegiran al resultat obtingut al web del concurs. En el cas de la final, aquest bonus serà de 3.000 vots. Consulteu les bases del concurs per saber-ne tots els detalls.

Comentaris