Anuncia't al Descobrir

L'antic castell de Sant Julià de Ramis es reconverteix en un museu i un hotel

El conjunt s'ha batejat com 'La Fortalesa' i s'inaugurarà a mitjan juny

L'antic castell de Sant Julià de Ramis, al Gironès, obrirà les portes a mitjan mes de juny convertit en La Fortalesa, un complex que inclou un museu i un hotel.

L'empresa familiar D'OR Joiers va comprar l'any 2002 el conjunt monumental, declarat bé cultural d'interès nacional, i hi ha invertit 14 milions d'euros per convertir-lo en La Fortalesa, un complex cultural i turístic que es vertebra a través de dos eixos.

Per una banda hi ha el D'Or Museum, un museu de joiera i art de prop de 6.000 metres quadrats repartits en tres plantes on es vol "dignificar" la feina dels artesans a Catalunya i donar a conèixer el "món complex" de les joies i les pedres precioses, segons ha explicat el seu impulsor, Ramón López.

Al Museu, s'hi exposen peces d'Elsa Peretti, dissenyadora italiana de Tiffany & Co; Amador Braojos, orfebre, joier i escultor, i Octavi Sardà, joier. Però també s'hi mostren obres artesanals fetes amb plata i una selecció de joies del segle XX. Hi ha sales on les protagonistes són les pedres precioses.

Per una altra banda, hi ha el Sants Metges Hotel, de cinc estrelles, amb 15 habitacions i una zona de spa i piscina. Al capdavant de l'oferta gastronòmica dels dos restaurants (el del Museu i el de l'hotel) hi ha el xef Jordi Cruz, amb tres estrelles Michelin, on fusionarà la cuina tradicional d'accent gironí amb l'avantguarda.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació