Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
Portada Descobrir 22
Número 22 - Juny 1999

El Maresme. Tresors ocults vora la mar

En aquest número

Reportatges

Esclata La Patum

Els berguedans ja són a punt. S'han vestit amb barret de palla o els han posat banyes al dimoni. Els sentiu? Catalunya ja retruny al so dels seus tocs de timbal. Francesc Ribera (text), Manel Escobet (fotografia)

Reportatges

El ral·li dels segadors

La llarga ruta del blat Des de finals del mes de maig s'ha iniciat una cursa esgotadora per fer la recol·lecció del blat. De sol a sol, les segadores recorren grans extensions de tons daurats. Francesc Puigpelat ha acompanyat els pilots d'aquest ral·li apassionant i n'ha fet la següent crònica. Francesc Puigpelat (text), Marc Coromina (fotografia)

Reportatges

Amb gust de mar

Viatge gastronòmic a les llotges de la Costa Brava Els ulls d'un gastrònom sempre aporten una mirada diferent. Pep Palau ha recorregut els principals ports pesquers de la Costa Brava i ha entrat a les seves llotges. Del viatge n'ha tret receptes i consells per cuinar i per conservar. Aquest és un reportatge per parar taula amb gust de mar. Pep Palau (text), Marc Coromina (fotografia)

Dossier central / Presentació

El Maresme

Anys de descobriment Del Masnou a Malgrat de Mar, aquesta comarca, marítima i muntanyenca alhora, és l'escenari d'aventures i somnis fets realitat. Com els del periodista Pitu Abril. Pitu Abril (text), Jaume Balanyà (fotografia)

Dossier central / Reportatges

L'empremta mediterrània

El Maresme des de dins Hi ha moltes maneres de viure al Maresme. I n'hi ha una, de particular, per veure'l, contemplar-lo, admirar-lo. Joan Tort ens convida a superar el graó muntanyenc del Corredor perquè ens adonem, d'allà dalt estant, de la immensa llenca de terra que abasta aquesta comarca, paral·lela al mar i recolzada en els boscos més frondosos. Joan Tort (text), Jaume Balanyà (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Un mar que ens ensenya a viure

Punt de partida de grans proeses, centre de comerç pesquer, espai de trobada de visitants d'arreu. Res de tot això no hauria estat possible si el Maresme no hagués crescut de cara al mar. Un mar que permet evadir-se de tot i, des del balandreig de la barca, contemplar totes les cales maresmenques que l'envolten. Jordi Bilbeny (text), Jaume Balanyà (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Un lloc per quedar-s'hi

Potser serà per les seves platges, tal vegada per la fruita que hi creix. Però el cert és que el Maresme sempre ha estat atractiu a la gent de fora. Han vingut de tot arreu i la majoria s'hi ha quedat. Rafael Vallbona (text), Jaume Balanyà (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Mataró, els valors de la discreció i la feina

En el següent article, ens hem pres la llibertat de traspassar el llindar de la intimitat dels mataronins. El seu autor, Emmanuel Cuyàs, explica que aquesta és la única manera de conèixer de debò unes persones que porten amb la màxima discreció l'orgull de viure a la ciutat on viuen. Emmanuel Cuyàs (text), Jaume Balanyà (fotografia)

Reportatges

Santa Maria de Ripoll

Els secrets del monestir Una mirada atenta i detallada al monestir de Ripoll encara pot, per difícil que sembli, fer-nos saber nous secrets d'un dels monuments més visitats de Catalunya. L'expert Joan Albert Adell ens fa una visita privada a l'antiga casa de l'Abat Oliba. Amb lupa. Joan-Albert Adell (text), Miguel Raurich (fotografia)

Reportatges

La vall del Llobregós

Molts automobilistes han triat passar-hi quan anaven cap al nord o baixaven cap al sud. Però potser no s'han aturat mai a contemplar una vall plena de poblets encantadors i vestigis que en xiuxiueigen el passat. Vidal Vidal (text), Manel Viladrich (fotografia)

Guia pràctica

15 indrets per menjar com a casa, fora de casa

El que hem buscat són aquells establiments que, amb independència del seu nom, i de la nacionalitat del cuiner, ofereixen fora de Catalunya plats ben elaborats de la nostra cuina. Una cuina que, segons un important crític gastronòmic nord-americà, el senyor Colman Andrews, constitueix "el darrer secret culinari d'Europa". Xavier Sust (text), Miriam Bauer (il·lustració)

Rutes

Ruta a peu

Resseguint l'ampla carena. Del refugi d'Ulldeter al pic de la Dona

Josep Nuet i Badia (text i fotografia)

Ruta amb bici

El país de les pomes. Per les planes de l'Urgell

Sergi Ramis (text i fotografia)

Ruta amb caiac

Descens amb caiac pel riu Ebre

De Miravet a Benifallet Àlvar Net (text i fotografia)

Ruta amb nens

El paisatge de la calma

Prat de Cadí M. Àngels Castillo i Jordi Bastart (text i fotografia)

  • Subscriu-t'hi ara
    ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació