Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
Portada Descobrir 56
Número 56 - Juliol 2002

Menorca, el paradís turquesa

En aquest número

Dossier central

Un ésser viu

Una geografia vital Si haguéssim de triar un únic element que defineixi Menorca, escolliríem la pedra. És la de les cases, la dels marges, la dels penya-segats, la dels talaiots. Baltasar Porcel (text), Montse Armengol (fotografia)

Dossier central

Maó i l'entorn

Amb barca per la porta d'entrada de l'illa La capital és una ciutat refulgent, amb cert aire colonial, que combina amb personalitat l'alegria lluminosa del Mediterrani i la sobrietat nòrdica. Montse Armengol (fotografia), Maria Josep Picó (text)

Dossier central

Cavalls al galop

Oriol Aleu (text), Montse Armengol (fotografia)

Dossier central

L'illa amb bicicleta

Una volta per amarar-se dels aires balears És tranquil·la. No ofereix grans desnivells, a banda del Toro. Podem refrescar-nos-hi en alguna cala en qualsevol moment. És, doncs, ideal per recórrer-la sobre dues rodes. Sergi Ramis (text), Montse Armengol (fotografia)

Dossier central

La fúria del mar

Raimon Portell (text), Montse Armengol (fotografia)

Dossier central

Fet amb les mans

Formatges, sobrassades i avarques tradicionals Mentre la industrialització creix, artesans menorquins aposten pels productes elaborats a ritme pausat. Atenen els clients i produeixen segons les demandes. Raimon Portell (text), Montse Armengol (fotografia)

Dossier central

La petja anglesa

Recorregut pels pobles amb arquitectura colonial Menorca va ser britànica durant setanta anys en el segle XVIII. Encara avui, l'illa conserva monuments de l'època, com ara construccions militars o esglésies. Oriol Aleu (text), Montse Armengol (fotografia)

Dossier central

Un tresor natural

L'illa com a reserva de la biosfera Tres-cent vint espais del món estan declarats reserva de la biosfera. Menorca n'és un. I ho és tot i la pressió demogràfica i el grau d'urbanització que suporta. Joan Tort (text), Montse Armengol (fotografia)

Dossier central

Santa Galdana

Amb caiac a través de la natura verge Joan Pons (text), Montse Armengol (fotografia)

Reportatges

Camins antics

Per la costa i les serres del Mestral Entre l'Ebre i les planes del Camp de Tarragona s'estén un territori besat per les onades del mar i acariciat pel mestral. Uns senders traçats des de temps immemorials solquen aquestes terres i ens conviden a trepitjar-les. Josep Tarrés (text i fotografia)

Reportatges

Museus amb 'classe'

Cinc talles d'estiu El curs escolar continua quan comencen les vacances. Els adults s'inscriuen en universitats d'estiu. Els petits es formen dins d'exposicions permanents. Trinitat Gilbert (text), Miguel Raurich (fotografia)

Reportatges

Salàs de Pallars

El poble de les eres Durant segles, Salàs, un municipi del Pallars Jussà, va acollir una de les fires de bestiar més importants del país. El poble es va haver d'adaptar al certamen tot construint espais per als animals, les eres. Avui encaren el futur convertides en bars o, un cop l'any, en sales d'art. Salvador Bosch (text), Alfons Rodríguez (fotografia)

Reportatges

Herbes per cuinar

Aromes de muntanya al plat Algunes serveixen per digerir bé els àpats; d'altres, ens tranquil·litzen. I totes posen el punt de gust als plats. Ja siguin estofats, pastes, sopes, peix, llegums o, fins i tot, batuts. Abans de cuinar-les, però, cal conèixer-ne l'aroma i les característiques, perquè els ingredients quedin amalgamats. Valentí Mongay (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Guia pràctica

Muntanyes nevades

16 gelateries fantàstiques De tant en tant apareix una nova mena de gelat que ens proporciona allò que la ciència econòmica coneix per "una major utilitat marginal". Fins que, de cop i volta, les papil·les gustatives i la glàndula pituïtària s'han avesat a aquell gelat i ja no ens entusiasma, el trobem normal. Però el que menjàvem abans, ara no el volem ni en pintura. El gran problema és que això ens passa amb tot. Xavier Sust (text)

Rutes

Altres

Les llotges de peix. Ruta pel litoral català

De la closca a l'escata, del marisc al peix blau, les llotges del peix del litoral català ens ofereixen el mannà de la Mediterrània. La ruta que us convidem a seguir us permetrà enllaçar amb fil de plata, algunes de les llotges més singulars de Catalunya. Josep Vallverdú (text i fotografia)

Altres

La vall de Lord. Rutes pel Solsonès

La vall de Lord és una subcomarca del Solsonès, que s'estén per la conca de la capçalera del riu Cardener. Està envoltada de muntanyes altives: al nord, el Port de Comte i la serra de Verd; al sud, la serra de Busa, els Llengots i la mola de Lord. Miquel Jaumot (text i fotografia)

A peu

El Taga. A peu pel mirador de la vall de Ribes

Amb bici

De Cardedeu a Sabadell. Amb bicicleta per la plana vallesana

Josep Vallverdú (text i fotografia)

Altres

Vies ferrades. Escalada a Canillo d'Andorra

Josep Vallverdú (text i fotografia)

Amb nens

Excursions culturals. Ruta d'estiu amb el ClubSuper3

Joan Raventós (text i fotografia)

  • Subscriu-t'hi ara
    ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació