Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
Portada Descobrir 117
Número 117 - Febrer 2008

Sitges. Els 10 secrets més ben guardats d'una vila d'ultramar

En aquest número

Dossier central

Vista de Sitges

L'escriptora i editora Vinyet Panyella rememora el passat per agafar impuls i fer un salt molt més perillós i valent, el de plantejar-se quina és la vila que vol per al futur. Jordi Play (fotografia), Vinyet Panyella (text)

Dossier central

La malvasia, un vi únic

Les vinyes centenàries de l'Hospital de Sant Joan Baptista Va donar segles de prosperitat i prestigi a Sitges, però el xampany el va desplaçar de les taules més exigents. Al vi dolç s'hi condensen un munt d'episodis històrics, dignes d'un dels millors vins del món. Avui, només hi ha una finca que l'elabora. Joan Sella (text), Jordi Play (fotografia)

Dossier central

La festa de cada dia

Els sitgetans fan de la diversió una forma de vida per pasar el calendari De l'1 de gener al 31 de desembre, Sitges sempre té alguna cosa a celebrar. La festa més sonada és la del carnaval, però la resta de l'any no té desperdici. Antoni Sella (text), Jordi Play (fotografia)

Dossier central

El somni noucentista

Als inicis del segle XX, la Niça catalana es deia Terramar Un barri exclusiu de cases senyorials, jardins encisadors, un autòdrom i una platja tranquil·la van atreure les famílies riques de Barceloan a la primera ciutat jardí del país, inaugurada el 1933. Jordi Castañeda (text), Jordi Play (fotografia)

Dossier central

Combregar amb l'art

Els tresors poc coneguts de la parròquia i de l'ermita del Vinyet Els dos pols principals de la devoció espiritual sitgetana amaguen retaules barrocs esplèndids i exvots mariners i remeiers molt ben treballats. Roland Sierra (text)

Dossier central

Una jornada de pesca

Crònica d'una feina que comença a la matinada L'ofici del mar és una activitat en recessió a Sitges. A bord de 'La Santa', viurem una jornada de treball amb els últims pescadors que feinegen per la costa del municipi. Rita Marzoa (text), Jordi Play (fotografia)

Dossier central

Llegat immortal

Els panteons dels prohoms de Sitges Les tombes del cementiri modernista de Sant Sebastià són un compendi d'història i una esplèndida expressió artística. Us en mostrem les millors. Artur Ramon (text), Jordi Play (fotografia)

Dossier central

Cales i racons isolats

Passejada de natura Entre Sitges i Vilanova i la Geltrú es conserva un tram de costa aïllat i tranquil. El recorregut s'enfila per caps i davalla per les platjoles tot resseguint un litoral abrupte i vorejat d'espadats. Oriol Gracià (text)

Dossier central

Balconada sobre Sitges

Passejada de patrimoni Entre els penya-segats que tanquen Sitges pel nord-est, s'alça l'ermita de la Trinitat, magnífic mirador de la costa i el parc del Garraf. Oriol Gracià (text)

Dossier central

Art a tocar de la mar

Passejada per fer gana El modernisme va modificar la fesomia marinera de Sitges a les acaballes del segle XIX. Entre forjats i mosaics de trencadís, les cases blanques del seu nucli històric encara conserven l'aire mediterrani. Oriol Gracià (text)

48 hores a Ciutadella

El llegat de mil i una cultures

El carrer Major, farcit de palaus i d'històries, la catedral de Santa Maria i el port i les seves rissagues capricioses són de visita obligada si el desig de perdre's un cap de setmana a Ciutadella de Menorca. Trinitat Gilbert (text), Oriol Aleu (fotografia)

Reportatges

Animals a la neu: sobreviure a l'hivern pirinenc

A l'hivern, tots els animals han de fer front a baixes temperatures. I al Pirineu, poden ser extremes. Totes les estratègies serveixen: hivernar, canviar de color per no ser depredat, adaptar el cos a les condicions del terreny... L'objectiu és només un: arribar a la primavera. Iñaki Relanzón (text)

Reportatges

La serra del Tallat: un mirador d'excepció entre l'Urgell i la Conca de Barberà

Estratègicament col·locada entres dues comarques d'interior, no és casual que el seu nom vingui del mot aràbic 'tali'at', que significa 'talaia'. Boscos, conreus i un santuari molt especial acompanyaran el visitant que s'endinsi en els seus paratges i pobles. Joan Raventós (text), Pilar Bergadà (fotografia)

Reportatges

La vila closa d'Altafulla

Un passeig a cel obert per castells i palaus que miren al mar El nucli antic d'Altafulla conserva en les seves colorides cases i edificis nobles el llegat arquitectònic d'una època de gran puixança econòmica gràcies al comerç marítim. La quietud i la bellesa d'aquesta vila la converteixen avui en paradís dels viatgers tranquils i en font d'inspiració d'artistes i escriptors. Enric Alfonso (text), Rafa Pérez (fotografia)

Rutes

A peu

Volcans i gorgs a la vall del Llémena

Durant els darrers 200.000 anys, la vall del Llémena ha estat testimoni de diverses erupcions volcàniques. El volcà del puig d'Adri i les gorges de la font de la Torre són els dos testimonis més significatius del passat volcànic de la zona. Dolors Gordils (text), Òscar Rodbag (fotografia)

Amb bici

A cop de pedal pel país del suro

La ruta que avui farem ens porta per l'entorn natural d'un bonic racó de l'Alt Empordà. Hi descobrirem boscos de sureres, bonics masos, fonts refrescants i llegendes de Maçanet de Cabrenys. Marta Montmany (text i fotografia)

Amb nens

Els secrets més ben guardats de les Valls

Sorprenent travessia per un ombrejat alzinar a peu de balmes, parets i passos equipats amb cordes fixes, pel cor del Penedès més genuí. Joan Raventós (text i fotografia)

  • Subscriu-t'hi ara
    ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació