Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
Portada Descobrir 52
Número 52 - Març 2002

València, més enllà de les Falles

En aquest número

Dossier central

Escenes urbanes

Diuen que una ciutat és un llibre que es llegeix amb els peus. L'autor ens proposa passejar pels carrers de València per conèixer-la bé. Albert Elfa (text), Miguel Raurich (fotografia)

Dossier central

L'esplendor de l'art

La Seu de València recorda la Seu de Lleida. La Llotja s'assembla a la de Mallorca. L'estil gòtic agermana les terres de parla catalana. Joan Morales i Morera (text), Miguel Raurich (fotografia)

Dossier central

Parc Natural de l'Albufera

Un paisatge productiu Joan Morales i Morera (text), Miguel Raurich (fotografia)

Dossier central

Art per al foc

Dones amb cuixes quilomètriques, homes culturistes, polítics caricaturitzats ridículament es converteixen en fum i cendres a la mitjanit del 19 de març. Àlex Milian (text), Miguel Raurich (fotografia)

Dossier central

L'Horta en bicicleta

Els llauradors se'n van al nord de València, molt a prop dels edificis per cultivar els camps, que sovint semblen dibuixats amb regle. Josep Vicent Frechina (text), Miguel Raurich (fotografia)

Dossier central

La nova València

Construcció de nous equipaments Àlex Milian (text), Miguel Raurich (fotografia)

Dossier central

El barri del Carme

El Carme és ple de contrastos: monuments emblemàtics conviuen amb locals de disseny. Potser per això és un barri amb tanta vida. Irene Claver (text), Miguel Raurich (fotografia)

Dossier central

Mirant al mar

València és com Roma. Té mar, però és una ciutat de "terra endins". Ara els plans urbanístics intenten que la capital sigui un únic espai. Joan Tort (text), Miguel Raurich (fotografia)

Reportatges

Els senyals del temps

L'home no pot controlar del tot l'estat atmosfèric. Per això, de vegades creiem que una pluja cruenta ens l'envien els déus, ofesos amb els humans. Malgrat tot, molts poden preveure amb certesa els canvis que es congrien al cel. Trinitat Gilbert (text), Ernest Costa (fotografia), Alfons Rodríguez (fotografia), Montse Armengol (fotografia), Joan Raventós (fotografia)

Reportatges

El tren de l'oblit

De Manresa a Lleida L'any 1860 es van posar en funcionament uns combois que enllaçaven Manresa i Lleida en línia recta. Des de llavors el tren del Nord empeny el paisatge de la Catalunya interior lentament, durant quatre hores, i assaborint-lo a poc a poc. Roger Llabrés (text), Alfons Rodríguez (fotografia)

Reportatges

Vall Ferrera, pobles amb color de ferro

En una de les valls més recòndites del Pirineu, hi podem descobrir l'essència de la vida de muntanya. Ara bé, no fa gaires anys, sis-cents miners solcaven la contrada a la recerca d'un mineral, el ferro, que ha pintat la vall amb tints gris fosc. Joan Raventós (text), Montse Armengol (fotografia)

Reportatges

Cuina de Quaresma

Menú de Setmana Santa A l'edat mitjana, el cristianisme va constituir la seva normativa gastronòmica en forma de penitències alimentàries, com ara la Quaresma. La tradició ha quallat en receptes saboroses i originals com les que us oferim en aquestes pàgines. Txell Bonet (text), Jordi Xampeny (fotografia)

Guia pràctica

Postals de Manresa

8 motius per anar a la capital del Bages Aplicant un criteri etimològic macarrònic, el nom de "Manresa" podria venir de l'anglès "man" -home- i del verb "resar". Una referència inequívoca al més destacat, per bé que adoptiu i episòdic, de tots els manresans: sant Ignasi de Loiola. Continuant la vena diletant, hem jugat als anagrames. D'aquestes transformacions de mots en uns altres per la transposició de les seves lletres, es diu que en revelen un sentit amagat. Doncs bé, de Manresa ens ha sortit un anagrama imperatiu: "Anar més". Efectivament, hi hem d'anar més. I no de pas. Xavier Sust (text)

Rutes

Altres

Llacunes dels Monegres. El paisatge horitzontal

Parlar d'estanys o llacunes enmig dels Monegres pot suscitar des de mirades estranyades fins a somriures burletes. Però la realitat és que, malgrat la manca d'aigua, de llacunes n'hi ha. Josep Nuet i Badia (text i fotografia)

Altres

El país de les fagedes. Quatre rutes pel Vidranès

A la cruïlla de les comarques de la Garrotxa, d'Osona i del Ripollès, el Vidranès conforma una comarca amb unes característiques orogràfiques pròpies. Les fagedes, clapades per prats de pastura, es mostren esponeroses a redós del riu Ges. Melquiades Calzado (text i fotografia)

Altres

Pels vessants cerdans. Amb esquís fins al cim del Cambradase

Melquiades Calzado (text i fotografia)

A peu

El massís del Montgrí. A peu de l'Escala a Torroella

Miquel Jaumot (text i fotografia)

Amb bici

Massís de Garraf. Amb bici entre vinyes i boscos de pins

Marta Plans (text i fotografia)

Amb nens

Museus didàctics. Ruta d'hivern amb el Club Super 3

Joan Raventós (text i fotografia)

  • Subscriu-t'hi ara
    ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació