Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

7 platges urbanes de la Costa de Barcelona

De vegades descuidem el que tenim més a prop. Al llarg de la costa central catalana, hi ha racons que ofereixen un variat ventall de propostes per descobrir les meravelles de les platges.

1. Platja de Calafell
A més de fer el bany de rigor, a aquesta platja penedesenca hi ha moltes coses a fer. Per als amants dels esports nàutics, diverses empreses d’activitats proposen navegar en un veler, llogar un caiac o provar el Paddle Surf una antiga forma de navegació originària de la Polinèsia que fa servir un rem i una planxa de surf. Es pot aprofitar per fer una visita al mateix passeig i entrar a la Casa Barral, una de les poques cases de pescadors que es conserven, on va viure el poeta i editor Carlos Barral, i que ara és un museu i un centre d’estudis sobre Barral i el món editorial.

On menjar?
L’Espineta. Una taverna marinera amb tot l’ambient del Calafell del segle passat atrapat a les fotos en blanc i negre que pengen de les parets, als objectes de pesca com a decoració, al mobiliari i, sobretot, als plats que s’hi serveixen: sardines a la planxa, bacallà amb allioli, caldereta de llagosta, cloïsses a la marinera… Trajo de l’Espineta (av. de Sant Joan de Déu, 3). Calafell. Tel. 977 693 700. 


2. Platja de Ribes Roges (Vilanova i la Geltrú)
A l’espigó central de la platja de Ribes Roges, una gran escultura de coure presideix la silueta urbana del litoral de Vilanova. És la representació del mite de Pasífae, reina de Creta i mare del mític minotaure. Pot ser el final d’una passejada pel passeig marítim des del parc de Ribes Roges, on, cada diumenge al matí, els més petits poden pujar dalt del trenet i fer un circuit que recull tots els elements bàsics d’un viatge en tren en miniatura. Abans o després es pot gaudir dels esports nàutics i la navegació a l’estació nàutica, d’un vermut a les terrasses del passeig del Carme o d’una visita a la Torre Blava, un peculiar museu situat en una antiga torre de defensa circular, on l’artista Josep Guinovart va crear la seva interpretació del món mariner. A més, entre els mesos de desembre i febrer, és l’indret on s’ha d’anar per veure com el sol es pon dins del mar envoltat d’un cel d’un roig intens. 

On menjar?
La Sal. Els sabors mariners de sempre en forma d’arrossos, musclos, calamarsons, pop, cloïsses... Al mateix passeig Marítim i amb una terrassa molt agradable, és el lloc ideal per asseure’s al sol i prendre un refresc, animar-se amb un aperitiu i, com que s’hi està bé, acabar dinant i fent la sobretaula. Una particularitat: s’hi poden demanar arrossos individuals. En fan de negre, de llamàntol, paella... Els dies laborables hi serveixen un menú molt complet per 10 euros. Passeig Marítim, 59. Vilanova i la Geltrú. Uns 20 €. Els caps de setmana cal anar-hi sense presses, ja que hi acostuma a haver força gent i a vegades cal esperar més del compte.


3. Platja de Castelldefels
A l’estiu, un mar de tovalloles inunda la platja de Castelldefels. El passeig Marítim és ple de famílies amb nens que tornen carregades amb tota mena d’estris per jugar a la sorra o de colles d’adolescents que se’n van a prendre un gelat al baret de torn. Quan tanca la paradeta estiuenca, s’hi imposen altres estampes: un veler navegant mar enllà, amics prenent un vermut en una terrassa o una posta de sol espectacular decorant l’horitzó. És el millor moment per gaudir dels 4,8 km de platja de sorra fina i daurada i d’un passeig paral·lel a la platja on es pot fer una ruta a peu o en bici a través d’un carril senyalitzat. Al llarg del vial hi ha diverses zones de joc infantils, el Parc del Mar, espais d’entrenament i dues zones per anar amb patinet, i també servei de Wi-Fi gratuït! Al Club Marítim proposen batejos i cursos de vela, motos aquàtiques, surf, surf de vela, catamarà i caiac.

On menjar?
El Rincón de Lola. Tapes marineres, arrossos i plats combinats a primera línia de mar, a peu de platja, en un ambient familiar i informal. La paella, el pop i les tellerines són les seves especialitats, però a la seva carta, molt extensa i variada, s’hi poden trobar tot tipus de peixos, mariscs, carns a la brasa, pasta... Pl. del Mar, 1. Castelldefels. Tel. 93 665 12 26. www.rincondelola.es. De dilluns a divendres, de 10 a 23.30 h. Els dissabtes i diumenges, de 9 a 23.30 h. Els dimecres, tancat.


4. Platges de Badalona
Si algú hi ha estat, ho podrà demostrar fent-se una foto compartint un somriure amb la nova estàtua del mico de l’Anís del Mono instal·lada des de l’estiu del 2012 al passeig Marítim de Badalona. La figura està situada davant de la fàbrica d’aquest licor (que es pot visitar) i just en l’accés al pont del Petroli, una plataforma que s’endinsa 250 metres dins del mar i que formava part de l’antiga instal·lació que l’empresa CAMPSA tenia per a la descàrrega de productes petrolífers a la platja. Avui el pont, la nova escultura i un passeig marítim nou de trinca són tres elements indestriables de la façana marítima de Badalona. Caminant o en bicicleta utilitzant el carril bici es pot anar recorrent el passeig tot passant per algunes platges de la ciutat (del pont del Petroli, de l’Estació, dels Patins a Vela) fins a arribar a la platja dels Pescadors, ubicada entre el carrer de Prim i el carrer de Mar. És el litoral de platja més cèntric, situat al costat de la Rambla, paral·lela al passeig, on se situen un bon grapat de restaurants i bars on fer un vermut o un àpat de saborosa cuina marinera. Rep aquest seu nom perquè sempre hi ha barques de pesca varades a la sorra. Un altre bon lloc per fer fotografies.

On menjar?
La Doncella de la Costa.
Un dinar o un sopar a base de peix i marisc fresc amb vista al mar a tocar de la platja dels Pescadors i la rambla de Badalona. S’hi serveixen gran varietat de plats, però sobretot cuina marinera: arrossos, fideuades i peix i marisc cuinat de diverses maneres. Passeig Marítim, s/n . Badalona. 93 389 14 10. www.ladonzelladelacosta.com De dimarts a diumenge, de 13.30 a 16.30 h. Els divendres i dissabtes, de 20.30 a 23 h.


5. Platja dels Tres Micos (Caldes d'Estrac)
Les platges de Caldes d'Estrac tenen una particularitat que les fan úniques a Catalunya, ja que són les úniques del país en què un es pot banyar a l'hivern sense passar fred. El secret: estan situades a tocar d’uns banys termals. Antigament, Caldes era coneguda per les seves 'aquae calidae'. Els romans van construir les termes en el que avui és el nucli antic. La tradició continua als Banys Termals de Caldes d’Estrac, ubicats just al damunt de les antigues termes romanes, i a l’Hotel Colon, situat al costat de la platja dels Tres Micos, una de les tres platges del municipi. Després d’una jornada de passejades i banys, val la pena passar-se per la Fundació Palau, on es poden veure un conjunt d’obres de Picasso, juntament amb obres d’artistes com Palau Oller, Isidre Nonell o Miró. I per acabar d’arrodonir l’estada, al Sal Marina hi serveixen vermuts i aperitius espectaculars.



On menjar?
Marola.
 Local molt acollidor d'ambient mariner i cuina mediterrània situat al passeig dels Anglesos, davant el mar. L’especialitat de la casa és la paella, però també hi serveixen altres plats de peix fresc i guisats mariners. El menjador, de tons blancs i blaus, està decorat amb motius mariners. Pg. dels Anglesos, 6. Caldes d’Estrac. Tel. 93 791 32 00. www.restaurantmarola.com. Uns 25 €. Cada dia al migdia, de 13 a 16 h. Les nits de divendres i dissabtes, de 21 a 23 h. Els dimarts, tancat.


6. Platges de Cavalló i de la Picòrdia (Arenys de Mar)
Primera hora de la tarda a Arenys de Mar. Després de menjar un rossejat i passejar entre xarxes, és moment d’anar fins a l’extrem del moll per veure com una pila de barques de colors carregades de peix tornen al port a temps per a la subhasta, un dels moments més esperats del dia. Passejant pel port, de barca en barca, és fàcil conèixer la vida dura dels homes del mar i aprendre a distingir una orada d’un sorell, i un pop, d’un calamar o una sípia. Cap a les 16 h de la tarda comença la subhasta, un espectacle que es pot veure cada dia, de dilluns a divendres. El port està situat al costat de les platges del Cavaió, a llevant, i de la Picòrdia, al centre. A la platja del Cavaió, s’hi duen a terme actuacions de recuperació ambiental i paisatgística per tal de protegir-ne la vegetació i el sistema dunar recentment regenerat. La de la Picòrdia és la més cèntrica d’Arenys, amb equipaments per practicar-hi esports: vòlei, futbol, bàsquet... O també un circuit esportiu format per dotze aparells destinats a la pràctica física a l’aire lliure situat a l’anomenat camí del Mar. Una bona idea és aprofitar la visita per passejar en barca i pescar. Se surt des del mateix port de pescadors.

On menjar?
Restaurant els Pescadors – la Llotja.
Al mateix port de pescadors d’Arenys, l’antic bar de la Confraria de Pescadors és avui un restaurant de cuina marinera. Al menjador a peu de moll o al del pis superior (amb grans finestrals al port), s’hi poden tastar les famoses gambes d’Arenys a la planxa, escamarlans, navalles i altres mariscs, arrossos, peix a la planxa, al forn o a la sal... Moll Pesquer. Llotja. Arenys de Mar. Tel. 93 792 33 04. www.lallotja.es. Obert cada dia, de 13 a 16 h i de 20 a 23 h. Els diumenges a la nit, tancat.


7. Platja de Blanes
A la platja de Blanes comença oficialment la Costa Brava. Concretament ho fa a sa Palomera, una roca que separa en dos la badia de Blanes: al sud, la platja de Sabanell, i al nord, la platja de Blanes. Una de les millors panoràmiques de la façana marítima es té, precisament, des d’aquest accident geogràfic, al qual es pot pujar fins a un petit mirador. La platja de Blanes s’estén fins al port de pescadors, un espai animat i concorregut, sobretot entre setmana. Es pot visitar la llotja i la subhasta de dilluns a divendres, al voltant de les 16.15 h de la tarda, quan arriben les barques de pescadors amb el peix i es procedeix a la subhasta. Però el cap de setmana també hi ha molt a fer, com visitar un grapat de cases d’estil modernista de l’època dels indians, passejar al llarg del passeig, amb diferents zones d’esbarjo per als més menuts, o visitar el Jardí Botànic Marimurtra, situat a prop del port. Més allunyat (aproximadament a una hora a peu des del centre) s’arriba a l’altre jardí de Blanes, el Pinya de Rosa, especialitzat en cactus.

On menjar?
Can Flores.
Un dels restaurants més típics de Blanes per menjar peix, situat a la mateixa esplanada del port. La carta de tapes és extensa: gambes de Blanes, escamarlans, musclos a la marinera, escopinyes, morralla de peixet… La seva especialitat són les mariscades, però també hi serveixen peix fresc cuinat de diverses maneres. Esplanada del Port, s/n. Blanes. Tel. 972 33 00 07. www.canflores.com Cada dia, excepte els dimecres, de 12.30 a 16.30 h i de 19 a 23 h. Els dissabtes, diumenges i festius, serveixen aperitius a partir de les 12 h.


  • El més vist
  • El més comentat
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació