Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
Portada Descobrir 142
Número 142 - Març 2010

50 propostes de primavera

En aquest número

48 hores a Alacant

La ciutat de la llum

Molt més que platja i sol, la ciutat es pot viure i se'n pot gaudir sense pressa al ritme de l'arròs i els productes de mercat. Ezequiel Moltó (text), Joaquín Del Haro (fotografia)

Reportatges

Un tapís de bolets al prat

Quan parlem de caçar bolets ens imaginem fent-ho a la tardor, en un bosc humit. Però a la primavera en podrem collir un bon grapat al bell mig de les pastures. Òscar Martí (text), Marc Estévez (fotografia)

Reportatges

La papallona que anuncia el bon temps

El petit lepidòpter 'Anthocharis cardamines' ens indica millor que el calendari quan arriba la primavera. David Carrera (text), Manel Soria (fotografia)

Reportatges

Tarragona Santa

Una setmana de passió Una centenària Setmana Santa de Tarragona genera una passió que va més enllà del sentiment religiós. La tradició ha esdevingut un espectacle multitudinàri. Sara Sans (text), Rafael López-Monné (fotografia)

Dossier central

50 propostes de primavera

Idees per gaudir de l'estació en què esclaten la vida i els colors - Una altra manera de conèixer el Port - Llaminadures primaverals - Esclat d'aigua a Rupit - La batalla entre el bé i el mal per una princesa - Estepes a tocar de la ciutat - Cap al refugi de Saboredo - Balls de tradició rural al cor del Principat - Menges tradicionals de Quaresma - Palmes, animals i gastronomia - Un passeig per paratges impossibles d'oblidar - El verd llampant del juny - Mosaics de flors - Un secà únic a Europa - Pedalant entre arbres fruiters en flor - Sabors amb arrel a l'Empordanet - El culte a la natura - Tocar el cel més net i pur - Tresors vius que volen - Un passeig gastronòmic obert a tots els sentits - Paratge inadvertit de la vall d'Andorra - Foc i danses ancestrals - Del mercat a la taula - Fagedes verdes i rierols - Marcòlics i gencianes: un festival de colors - Esports aquàtics de cara al Cadí - Caramels per a tots a Gràcia - Tastar les menges dels romans - Pujada des del refugi del Malniu - Exòtiques papallones - Xocolatada al santuari de Queralt - El gust de l'Albi i Vinaixa - Un espai natural a la Segarra - La reserva preferida del flamenc - Gran dinar amb peus de porc - La lluita és una festa! - Caiac amb el Port de fons - Eclosió de colors i olors - L'obra de Jujol - Tisanes i mel de timó - Tot de camins vora el mar - Vint-i-tres fonts a ple rendiment - Totes les varietats del porc - Envoltats de cims - Entre càntirs i sillons - Platges verges de Ciutadella - Espàrrecs de marca pròpia - La coca de recapte més llarga - Excursions amb bany - Els ors líquids del Baix Ebre Neruuu (fotografia), Jordi Sargatal (text), Jaume Barrull (text), Oriol Gracià (text), Albert Ruhí (text), Jordi Castañeda (text), Albert Ruiz (text)

Altres articles

Postdata: Sonata de primavera

Tot just passat l'hivern, la primavera arriba amb ànims de fer esborrar de la nostra memòria el fred i les pluges, les neus i les gelors. Tot és una eclosió, també les paraules i la poesia. Narcís Comadira (text)

Reportatges

Ruta de la sal

Una travessia històrica de Sitges a Eivissa La Ruta de la Sal és la regata d'altura amb més participants de la Mediterrània. Milers de regatistes surten de Sitges i Dènia amb rumb a les illes Balears cada Setmana Santa. Una aventura que té els seus orígens en una revolsta originada al segle XIX. Eva Dallo (text), Òscar Rodbag (fotografia)

Reportatges

La Toscana Valenciana

Present i passat de la vall de Montesa Al pas natural que comunica la costa valenciana amb l'altiplà peninsular s'estén la vall de Montesa. Coneguda pels seus antics assentaments humans, ha esdevingut una zona atractiva per als amants del vi i dels paisatges de vinyes. Toni Cuquerella (text), David Campos (fotografia)

Rutes

A peu

Pels búnquers de Martinet

Per tota la frontera pirineca es desplega una gran nombre de búnquers que Franco va fer construir per defensar-se d'un possible atac de les forces aliades després de la Segona Guerra Mundial. El nostre recorregut passa per algunes d'aquestes construccions defensives de la Cerdanya, tot gaudint de bonics paisatges amb vistes. Laia Roca (text i fotografia)

Amb bici

Muntanyes de cirerers a Torrelles de Llobregat

L'interior del Baix Llobregat amaga calma i bons aliments: la tranquil·litat de donar l'esquena a la gran àrea metropolitana barcelonina, plena de fums i presses, i el bon aliment que són les cireres, fruit privilegiat d'aquestes terres. Marta Montmany (text i fotografia)

Amb nens

Jafre, un poble abandonat al Garraf

Un camí de terra ample i planer uneix el poble d'Olivella amb el llogaret abandonat de Jafre, al cor del parc Natural del Garraf. Travessant paisatges mediterranis, veurem petites barraques de vinya, murs de pedra seca i masies tradicionals. Cecília Lorenzo (text i fotografia)

  • Subscriu-t'hi ara
    ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació