Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Recuperen les tines a peu de vinya del Bages

Úniques al Principat, servien per rebaixar el temps de transport del raïm

Les tines de pedra seca, situades al torrent del Flequer i a la riera de Nespres, als termes de Mura, Talamanca i Rocafort, són úniques al Principat per la seva ubicació i funció. Quan la fil·loxera feia estralls a Europa, aquí hi havia una gran demanda de vi, i aquestes tines es van construir a peu de vinya per rebaixar els costos i el temps de transport del raïm des del camps de conreu fins a les tines situades al costat de les masies.

Aquestes construccions rurals tan singulars, que esquitxen el paisatge del parc natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, s’estan recuperant arran del conveni de col·laboració entre la Diputació de Barcelona i l’Obra Social ”la Caixa”. Més de sis-centes hores de treball i cinc persones en risc d’exclusió és el que ha calgut per recuperar algunes de les tines més interessants.

El projecte de recuperació està condicionant i millorant l’accés per als visitants per poder difondre i protegir, d’aquesta manera, un patrimoni etnològic d’una gran vàlua.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació