Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI AQUEST ESTIU I GAUDEIX D'UN DESCOMPTE ESPECIAL
Portada Descobrir 146
Número 146 - Juliol 2010

6 grans rutes. Aventures per conèixer i gaudir el país

En aquest número

48 hores a Castelló de la Plana

Desconeguda i moderna

Des del paratge natural del desert de les Palmes fins al Parc Litoral, la capital de la Plana mostra una nova cara plena d'atractius. David H. Beltran (text), Nik Neves (il·lustració)

Reportatges

Ànima marinera

El 24 de juliol, diada de Santa Cristina, Lloret de Mar atura el temps. Els antics indians surten al carrer, els llaguts tornen a la platja i la vila fa ben visibles els seus orígens mariners. Dolors Gordils (text), Òscar Rodbag (fotografia)

Dossier central

Grans rutes

El país als nostres peus a través de sis itineraris Jordi Bas (reportatge fotogràfic)

Dossier central

El luxe de caminar

Caminar és el mitjà de transport més barat, però requereix disposar de l'element més car de la nostra societat actual: el temps. Sí, cal temps per amarar-se de tot allò que, pas a pas, ens ofereix el camí -la natura, els paisatges, la gent, el patrimoni...-, però val la pena per a la nostra salut física i mental. Rafael López-Monné (text), Blauset (cartografia)

Dossier central

Sota el cel del massís del Port

Recorrem les muntanyes que uneixen el Principat, el País Valencià i la Franja La travessa Estels del Sud voreja els Ports, a la cruïlla d'unes comarques amb molta personalitat. En cinc etapes, el recorregut passa per Paüls, Arnes, Beseit i els refugis de Font Ferrera i Montcaro i sorprèn per la varietat de paisatges naturals i humans. Oriol Gracià (text)

Dossier central

La Vall d'Aran, poble a poble

Seguim la ruta inspirada en la principal via de comunicació del territori aranès Són trenta-tres pobles en 150 km. Deu etapes per conèixer en profunditat, pas a pas, la natura, la cultura i la història de la Vall d'Aran. Una aventura que se'ns obre amb paisatges increïbles, un romànic genuí i rius que baixen generosos. Marta Montmany (text)

Dossier central

D'Olot a la Mediterrània en dos dies

Ruta amb bicicleta per la Garrotxa, la Selva, el Gironès i l'Empordanet Pel mateix camí on abans xiulaven trenets, avui desfilen ciclistes i caminants. I així passa també a la Ruta del Carrilet, que va d'Olot a Sant Feliu de Guíxols en dues etapes que evoquen el trajecte de dues línies engolides per la modernitat. Marina Telles (text)

Dossier central

Tota l'esplendor del romànic

Seguim els passos del bisbe i Abat Oliba pel Bages, Osona i el Ripollès Resseguir la petja d'Oliba ens duu a trepitjar camins de fa mil anys entre paisatges i realitats d'avui. Ho farem per un llarg camí de 228 km que va des de Montserrat fins a Molló i que té com a fil conductor el romànic i la vida d'un dels fundadors del país. Aurora Montserrat (text)

Dossier central

De la mà del Brugent

El brogit de la vall camina vora l'aigua des de Capafonts fins a La Riba Neix al Baix Camp, rega la Conca de Barberà i mor a l'Alt Camp, on cedeix les seves aigües al Francolí. El brugent té una vida curta però intensa, i el camí del Brogit de la Vall acompanya les seves aigües per descobrir com la natura construeix ponts com el de Goi i raconades tan refrescants com el toll de l'Olla. Jaume Barrull (text)

Dossier central

Per les valls desconegudes

El camí de l'Óssa ens guia per racons increïbles d'Andorra Bordes i orris. Fargues i poblets. El Camí de l'Óssar s'endinsa per una Andorra desconeguda. En dos dies, aquest itinerari circular que surt d'Encamp ens porta a paisatges increïbles i verges i ens explica els secrets de les indústries tradicionals a les altures. Alvaro Novo (text)

Postdata

El país pas a pas

Encara recorda quan l'emoció consistia a perdre's, quan trobar i fer el camí era una aventura. Actualment això ja no passa, explica el poeta i escriptor, perquè tot el país és una xarxa de camins senyalitzats. Narcís Comadira (text), Mariona Cabassa (il·lustració)

Reportatges

Vida 'slow' a la vall del Tenes

Al Vallès, una colla de gent emprenedora i lligada a la terra s'esforça per situar la vall del Tenes en el mapa. Reivindiquen el paisatge agrari, la gastronomia local i els productes autòctons com un valor a preservar. Agnès Rotger (text), Siqui Sánchez (fotografia)

Rutes

A peu

Mas de Cavaller, una illa rural assetjada

La vinya va ser el conreu dominant del territori del Tarragonès pel qual caminem. Actualment, el protagonisme el tenen els erms, les indústries i els avellaners. Enmig d'aquesta ruralia que decandeix, admirarem la manera de fer de pagesos que encara treballen el camp. Ernest Costa (text i fotografia)

Amb bici

Al costat dels meandres del Llobregat

Observats en tot moment pel majestuós massís de Montserrat, pedalarem tot seguint els meandres del Llobregat i descobrint els paisatges d'un Bages ric en agricultura, indústria i natura. Aquesta ruta enllaça dos albergs, el de Castellbell i el Vilar i el de Manresa. Marta Montmany (text i fotografia)

Amb nens

Perduts al laberint de blat de moro

Sempre saps quan hi entraràs, però mai quan en sortiràs. I és que tan sols un dels camins traçats en aquest gran laberint de blat de moro situat a Castellserà, a l'Urgell, té sortida. Serem capaços de trobar-la? Cecília Lorenzo (text)

  • Subscriu-t'hi ara
    ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació