Anuncia't al Descobrir

S’edita el Catàleg d’Icones Turístiques de Catalunya

Entre els 116 símbols escollits hi ha els calçots, els castellers i Montserrat

Els calçots, els castellers, el Sónar, Montserrat, la Boqueria o la pintura 'Ramon Casas i Pere Romeu en un tàndem' són alguns dels 116 símbols que integren el Catàleg d’Icones Turístiques de Catalunya, que s’acaba de presentar. El volum, que es començarà a distribuir al novembre, recull i identifica els símbols i manifestacions més significatius de la identitat visual catalana que poden ser útils per projectar Catalunya turísticament.

Altres icones que recull el catàleg són la Nova Cançó; els correfocs; el patrimoni romànic, com ara el pantocràtor de Taüll; la figura nadalenca del caganer; la Sagrada Família; el Canigó; el conegut quadre ‘Ramon Casas i Pere Romeu en un tàndem’, del mateix Casas; el castell de Miravet, o les setrilleres Marquina, entre d’altres.

L’estudi d’Icones de Catalunya defineix les referències i els elements del patrimoni tangible i intangible que es consideren icones representatives, segons la seva capacitat d’expressió simbòlica i sempre des de la perspectiva turística.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació