Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Els castells són Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat

La Unesco ha valorat que “són percebuts pels catalans com una part integrant de la seva identitat cultural”

La Unesco acaba va aprovar a Nairobi incloure els castells en la llista del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Joan Manuel Tresserras, conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, ha destacat que la declaració és el resultat d’una feina intensa realitzada per la comissió ‘Castells patrimoni immaterial de la humanitat’, formada per diferents figures i entitats relacionades amb el món casteller.

“Els castellers són una bona síntesi de valors associats a l’esforç, la cooperació entre persones i la confiança en la resta de persones. Els castells tenen una intensitat i espectacularitat que els fa universalment impactants i carregats d’emoció. A partir d’ara, a més de ser patrimoni dels catalans i catalanes, són patrimoni de la humanitat”, ha afegit el conseller.

En la valoració de la candidatura, la Unesco destaca que els castells “són percebuts pels catalans com una part integrant de la seva identitat cultural, transmesa de generació en generació, i proporcionen als membres de la comunitat un sentit de continuïtat, de cohesió social i de solidaritat”.

En el mateix moment, també s'ha declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat el Cant de la Sibil·la de Mallorca. Fins ara, la Patum de Berga i el Misteri d'Elx eren els únics precedents dels Països Catalans en la llista del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la Unesco. A la llista del Patrimoni Mundial, però, hi figuren l’obra de Gaudí, el monestir de Poblet, el Palau de la Música i l’Hospital de Sant Pau, els jaciments catalans d’art rupestre de l’arc mediterrani de la península Ibèrica, el conjunt arqueològic de Tarragona i les esglésies romàniques de la vall de Boí.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació