Anuncia't al Descobrir
FES-TE DEL DESCOBRIR I EMPORTA'T UN TUBULAR BUFF DE REGAL
Un any de revista + BUFF MULTI BLOK3 DE REGAL PER MENYS DE 4€ AL MES

‘Barcelona, posa’t guapa’ fa 25 anys

La campanya ho celebra amb l’elaboració d’un documental sobre la transformació de la ciutat

La campanya ‘Barcelona, posa’t guapa’, que gestiona l’Institut del Paisatge Urbà i la Qualitat de Vida, ha complert 25 anys. Va néixer l’11 de desembre de 1985, quan es va crear un comissionat d’alcaldia per millorar el paisatge de la ciutat. Posteriorment, l’any 1997, es va constituir l’Institut del Paisatge Urbà i la Qualitat de Vida, que va continuar desenvolupant aquesta i altres campanyes de millora de la ciutat.

Per celebrar l'aniversari d'aquest programa de rehabilitació, l'Institut del Paisatge Urbà ha editat el documental ‘Entre la guapa i la bèstia, les cares de la ciutat’, que relata la transformació que ha experimentat Barcelona durant aquests anys. El documental es pot veure a la Mediateca de CaixaForum (av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8).

‘Barcelona, posa’t guapa’ és actualment un dels tres eixos d’actuació de l’Institut del Paisatge Urbà. Té per objectiu oferir subvencions a tots aquells ciutadans que efectuen obres de restauració i millora de béns particulars i que, per tant, contribueixen a protegir i a conservar el patrimoni residencial de la ciutat. En aquest quart de segle, ha permès realitzar actuacions de rehabilitació i millora en el 31,15% dels 86.744 edificis que hi ha a la ciutat.

Els altres dos eixos de l’Institut del Paisatge Urbà són endreçar el paisatge i vetllar per la seva protecció i conservació, i la divulgació activa del patrimoni arquitectònic de la ciutat. Dins d’aquest darrer eix, s’han impulsat les rutes del Modernisme, de Verdaguer, Gaudí, Sagnier, del Disseny, de les Llibertats, etc.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació