L’associació Slow Food Terres de Lleida ha recuperat el pa del Pamano, un tipus de pa antic que s’elaborava amb una varietat de blat xeixa de gran consum durant la Guerra Civil i la postguerra al Pirineu i que es va perdre als anys seixanta.
Voluntaris de Slow Food cultiven de nou aquest blat xeixa del Pirineu gràcies a un banc de llavors, on se’n guardaven unes quantes mostres. De la primera collita han desenvolupat una farina panificable amb què s’ha pogut recuperar el pa del Pamano, que s’ha batejat amb el nom del riu de la vall d’Àssua (Pallars Sobirà). És un pa de llarga durada i d’autosuficiència, que es consumia amb el blat que es cultivava a una zona aïllada, orogràficament, i encara més, en èpoques de guerra o de penúries, en la postguerra.
T'ha agradat aquesta proposta? Si la resposta és sí, has de saber que a la revista en trobaràs més i diferents. Per això t'animem a subscriure't a DESCOBRIR, si és que encara no ho has fet.
Volem créixer i volem fer-ho amb tu.