Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Es recupera el pa del Pamano

Aquest pa s’elaborava a la vall d’Àssua durant la Guerra i era de llarga durada

L’associació Slow Food Terres de Lleida ha recuperat el pa del Pamano, un tipus de pa antic que s’elaborava amb una varietat de blat xeixa de gran consum durant la Guerra Civil i la postguerra al Pirineu i que es va perdre als anys seixanta.

Voluntaris de Slow Food cultiven de nou aquest blat xeixa del Pirineu gràcies a un banc de llavors, on se’n guardaven unes quantes mostres. De la primera collita han desenvolupat una farina panificable amb què s’ha pogut recuperar el pa del Pamano, que s’ha batejat amb el nom del riu de la vall d’Àssua (Pallars Sobirà). És un pa de llarga durada i d’autosuficiència, que es consumia amb el blat que es cultivava a una zona aïllada, orogràficament, i encara més, en èpoques de guerra o de penúries, en la postguerra.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació