Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Es recupera la masia Can Valldaura de Collserola

Gràcies al projecte Green Fab Lab, que investiga la relació entre natura i tecnologies de la informació

S’acaba de presentar a Collserola el projecte Green Fab Lab, destinat a la investigació, educació i difusió de la relació entre la natura i les tecnologies de la informació. El projecte, que inclou la rehabilitació de Can Valldaura, una masia construïda a finals del segle XIX, permetrà salvar un patrimoni arquitectònic valuós que estava seriosament compromès i recuperar el caràcter ecològic i autosuficient d’aquest tipus d’explotacions agroforestals que havien conformat de forma harmònica el territori i les construccions.

Mercès a aquesta iniciativa, es torna a recuperar l’activitat forestal i agrícola que havia estat abandonada més de 50 anys enrere en aquesta finca. La finca Valldaura, fundada el 1150, conté les restes del primer monestir del Cister de Catalunya, origen de Santes Creus, i que posteriorment va ser palau reial de la corona d’Aragó. En els propers anys, es pretén desenvolupar un programa d’actuació arqueològica amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cerdanyola i de diverses institucions públiques i privades per recuperar aquest testimoni històric i poder-lo donar a conèixer i fer-ne visitables les restes.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació