Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

L’alguer de Mataró recupera les comunitats de posidònies

Segons un estudi de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona

Joan Antoni Baron, alcalde de Mataró, i Ferran Vallespinós, coordinador de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, han presentat recentment les conclusions de l’estudi sobre l’alguer de la capital del Maresme, un estudi que s’ha realitzat a petició de la Societat de Pesca i Activitats Subaquàtiques de Mataró (SPAS).

L’estudi descriu l’estat de conservació de l’alguer, un ecosistema protegit que contribueix al balanç d’oxigen, i destaca que s’hi han pogut identificar dues comunitats de fanerògames marines, la ‘Posidonia oceanica’, que només es troba a la Mediterrània i que ocupa una superfície de 457 hectàrees, i la ‘Cymodocea nodosa’, amb una extensió de només 15,5 hectàrees i organitzada en grups aïllats poc densos.

Les conclusions de l’estudi, que abraça una zona de més de 4.000 hectàrees del litoral mataroní, també destaquen que la superfície ocupada per les cinc comunitats de ‘Posidonia oceanica’ ha experimentat un sensible creixement i ha passat de les 55 hectàrees a les 180,8 hectàrees en 10 anys. Un dels factors que ha ajudat a la recuperació de les comunitats ha estat la prohibició de la pesca d’arrossegament i el sanejament i la qualitat de l’aigua.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació