Anuncia't al Descobrir
ESCAPADES DE SETMANA SANTA
Sis propostes per gaudir del territori aquestes vacances

L’Albi recupera el seu castell medieval

La restauració de la fortalesa ha permès descobrir unes ruïnes d'època ibèrica

La història ens diu que Pere Alcàntara de Rocabruna, 28è baró de l'Albi, va cremar el seu castell a contracor durant les guerres carlines abans no caigués en mans dels liberals. En ruïnes des del segle XIX, el castell de l’Albi ha estat restaurat recentment. Per evidenciar quina part dels murs és original i quina part és de nova construcció, la reconstrucció ha estat feta amb formigó. S’han reconstruït part dels murs, les escales i els accessos destruïts per recuperar allotjaments com el celler —convertit en sala d’actes—, el pati d’armes, la presó i part de la muralla.

En el transcurs de l’execució de les obres, van aparèixer unes importants restes d’una antiga i primigènia fortificació d’època ibèrica (aproximadament del segle VIII aC).

Després de la reconstrucció, es procedirà a la museïtzació i la instal·lació d’audiovisuals i elements explicatius sobre la fortalesa, la història de l’Albi, dels seus antics propietaris. Aquesta part de la reforma també inclou la construcció d’una passarel·la per veure les ruïnes de les muralles iberes trobades al subsòl de l’edifici.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació