Anuncia't al Descobrir
ESCAPADES DE SETMANA SANTA
Sis propostes per gaudir del territori aquestes vacances

Quatre viles presenten el mapa del seu patrimoni cultural

S’afegeixen a les 94 poblacions que han inventariat els seus atractius

La realització de Mapes del Patrimoni Cultural Local, organitzada per l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, té per objecte la recollida exhaustiva de dades sobre el patrimoni cultural i natural d'un municipi concret i la seva valoració. En l’últim mes s’ha presentat quatre mapes nous. Un d’ells és el de Sant Pere de Ribes, on s'hi inventarien 476 elements, el 70,5% dels quals pertany a patrimoni immoble (edificis, conjunts arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil). També Ripollet ha presentat el seu mapa, que recull 167 elements, el 47,30% dels quals pertany a patrimoni immoble. Els ajuntaments de Caldes de Montbui i Premià de Mar també disposen dels seus Mapes del Patrimoni Cultural, que inventarien, respectivament, 373 i 196 elements.

Actualment hi ha 96 municipis de les comarques barcelonines que ja disposen del Mapa del Patrimoni Cultural, n'hi ha 14 més en procés de realització, dos en revisió, està previst que se n'iniciïn quatre més en breu i cinc estan en procés administratiu. Els mapes permeten que les corporacions locals tinguin un coneixement global del patrimoni del seu terme municipal i puguin establir mesures per a la seva protecció i conservació així com planificar-ne la rendibilització social.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació