Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
Portada Descobrir 160
Número 160 - Setembre 2011

Llevant de Mallorca. El racó més remot i genuí de l'illa

En aquest número

48 hores a Escaldes-Engordany

El cor calent dels Pirineus

Dels vertiginosos eixos comercials a les muntanyes més imponents, els contrastos del país dels Pirineus s'escenifiquen a la parròquia més jove d'Andorra. Albert Villaró (text), Nik Neves (il·lustració)

Reportatges

Mines de la Vall d'Aran

Records subterranis en un paradís de muntanya Els camins que porten a les antigues mines araneses travessen paratges de muntanya idíl·lics. No fa gaires anys, però, conduïen als inferns creats per l'home per arrencar el mineral de les entranyes de la Terra. Rafael López-Monné i Iñaki Delaurens (text), Rafael López-Monné (fotografia)

Dossier central / Presentació

Llevant de Mallorca

Una petita illa de pau dins la més gran de les Balears Les comarques mallorquines no són reconegudes a nivell administratiu, però hi ha un fort sentiment d'arrelament entre els seus habitants. Els de Llevant se senten hereus d'un espai únic que aglutina cims, penya-segats, platges, cultius, ciutats, badies i ruïnes en un territori reduït. Jaume Santandreu (text), Tolo Balaguer (fotografia), Blauset (cartografia)

Dossier central / Reportatges

Viatge màgic entre talaiots

Ruta pels vestigis arqueològics més sorprenents de Mallorca Passejant per l'est de Mallorca trobem, mig oblidades entre camps, grans ruïnes legades pels antics pobladors de l'illa. Es tracta dels talaiots, apilaments de pedres ciclòpies que amaguen molts interrogants, però que ens permeten entreveure la llum d'una civilització que va dominar les Balears fa mil·lenis. Carlos Garrido (text), Tolo Balaguer (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Tocats pel Llevant

Cultura, patrimoni, natura i esport ens duen de visita a l'orient mallorquí Cinc llevantins de soca-rel repassen algunes de les seves vivències, aficions i espais predilectes en aquest bocí de Mallorca, que és el primer de tota l'illa en veure sortir el sol, sobre el mar. Carme Escales (text), Tolo Balaguer (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Roques que miren al mar

Un recorregut pels paisatges més inspiradors del Llevant Sembla que una illa tan venerada pels viatgers d'arreu com és Mallorca no pugui reservar paisatges desconeguts i platges solitàries. El Llevant ofereix encara racons inèdits, penya-segats, cales i paisatges marins que no han estat conquerits pel turisme internacional. Joan Josep Sunyer (text), Tolo Balaguer (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Els fruits d'una terra generosa

Quatre itineraris saborosos per la Mallorca del peix, l'horta, el vi i el porc Els denominadors comuns de la dieta mediterrània es retroben a les taules mallorquines: vins, fruits de la mar, verdures fresques... Però també hi ha elements únics, com la sobrassada, i les ensaïmades. Assaborim al Llevant tots els elements de la cuina balear. Andreu Manresa (text), Tolo Balaguer (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Pedalant l'est de l'illa

Anem sobre rodes per Sant Llorenç des Cardassar amb la ciclista Marga Fullana Les planúries del Llevant mallorquí es descobreixen millor amb bicicleta. Per això hem anat a passejar per Sant Llorenç des Cardassar amb una guia de luxe, la quatre cops campiona mundial de BTT Marga Fullana, que viu en aquest poble. Fem ruta per la Mallorca més agrícola i pacífica, tot xerrant amb na Marga. Marga Font (text), Tolo Balaguer (fotografia)

Reportatges

Manlleu

La ciutat que el Ter engalana Som en terra de custòdia. Administracions públiques i entitats privades estimulen, de manera exemplar, la biodiversitat més autèntica vora el Ter, un riu que ja no sent el soroll de les fàbriques, sinó el plaer de la gent que gaudeix de la natura que ell mateix ha dibuixat, magistralment, per tota Osona. Miquela Perelló (text), Carles Martorell

Reportatges

Solsona de festa major

Solsona val la pena de cap a peus. Si vora la plaça de Sant Joan mireu enlaire, hi veureu unes jàsseres amb unes carasses esculpides a la fusta. Si mireu cap a terra, hi podeu trobar unes solsonines, les clàssiques espardenyes de set brencs. I si el carnaval és ben peculiar, la festa major és indispensable. Jordi Castañeda (text), Rafael López Monné (fotografia)

Rutes

Passejades

Escales i monuments talla XL

Ens situem al nucli d'Artà, uns pocs quilòmetres allunyat de la costa i, potser per això, poble que ha sabut mantenir les seves tradicions i el seu ambient. Haurem de pujar i baixar moltes escales per admirar el seu destacat patrimoni. Xavier Amat (text), Miriam Bauer (il·lustració)

Passejades

La ciutat gran de l'est

Manacor va exercir de motor econòmic quan això del turisme quedava lluny, i avui encara hi trobem una indústria diversa. Bressol d'esportistes coneguts arreu, sens dubte no és l'indret de l'illa més bonic que es pugui visitar, però disposa d'un patrimoni força ric. Xavier Amat (text), Miriam Bauer (il·lustració)

Passejades

Les costes de Betlem

Resseguim un petit tram de costa llevantina. Veurem aquella aigua tan clara i de diferents blaus que convida a prendre un bany, penya-segats amb les roques que semblen esponges foradades pel vent i una magnífica panoràmica cap a Alcúdia i el cap de Formentor. Xavier Amat (text), Miriam Bauer (il·lustració)

Ruta a peu

Per la ribera del Xúquer a Sueca

Aquesta passejada circular d'uns 14 km ens portarà entre horitzons oberts fets de conreus d'horta, que ens permetran arribar fins a la ribera del Xúquer, per la mota de la qual descobrirem els assuts de Sueca i Cullera i el punt de presa d'aigües de les séquies principals de Sueca. Ens sorprendan els pots metàl·lics que salven el riu i el bellíssim cementeri del poble de Joan Fuster. Paco Tortosa (text)

Ruta amb bici

De Prades a Capafonts, contemplant la gran serralada

El Baix Camp és una comarca força marcada pels contrastos. Platges i un actiu port pesquer a Cambrils, li aporten a aquesta localitat les aglomeracions estiuenques i de cap de setmana. En canvi, a la mateixa comarca, Prades i Capafonts, molt més tranquils, són més desconeguts. Joan Carles Rueda (text i fotografia)

Ruta amb nens

La pujada al castell de Montgrí, record de princeses i cavallers

Una muntanya que sembla un bisbe estirat amb un anell als dits? Doncs sí, és el massís del Montgrí, al Baix Empordà, i l'anell és el castell que porta el mateix nom. Una ruta hi puja des de Torroella de Montgrí. A dalt, la vista sobre l'Empordà i les illes Medes és impressionant. Cecília Lorenzo (text)

  • Subscriu-t'hi ara
    ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació