Anuncia't al Descobrir

Guissona estrena el Parc Arqueològic de Iesso

L’entrada al jaciment es completa amb la visita al Museu Eduard Camps

El municipi de Guissona amplia la seva oferta turística amb l’obertura del Parc Arqueològic, de prop de dues hectàrees d’extensió. Al jaciment es poden trobar diversos punts d’interès, com les restes de la muralla i la porta nord de la ciutat, amb la torre de defensa de més de tres metres d’altura; les ruïnes de les termes públiques, amb una gran ‘natatio’ (piscina descoberta); les restes d’una casa senyorial dels segles I i II dC, i un celler d’època visigòtica.

La visita continua al Museu Eduard Camps, al costat del jaciment, on s’exposen els objectes arqueològics més significatius de Iesso i que van des de l’edat de bronze fins a l’època romana. A més, també s’hi poden trobar altres col·leccions que mostren el transcurs de l’excavació des de l’any 1975 fins al dia d’avui.

El jaciment va ser declarat bé cultural d’interès nacional per part de la Generalitat el 1995 i es va constituir el Patronat d’Arqueologia de Guissona després que el 1933 el Servei d’Investigacions de l’Institut d’Estudis Catalans executés les primeres excavacions i no es recuperessin fins a l’any 1975 arran d’unes troballes en uns camps de cultiu.

El Museu és obert els dissabtes de 10 a 13.30 h. Si es vol visitar de dilluns a divendres, cal concertar dia i hora al correu museu@guissona.cat o trucant al telèfon 973 55 14 14.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació